1. Haberler
  2. Spor
  3. Galatasaray ve Beşiktaş Derbisi: Süper Lig’de Zirve Mücadelesi

Galatasaray ve Beşiktaş Derbisi: Süper Lig’de Zirve Mücadelesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Galatasaray ve Beşiktaş Derbisi: Süper Lig’in Zirve Mücadelesi

Galatasaray ve Beşiktaş, Süper Lig’in 10. haftasında 30 Ekim 2023 Pazartesi günü saat 20.00’de Rams Park’ta karşı karşıya gelecek. Bu büyük derbi, her iki takım için de sezonun kritik bir dönüm noktası olacak. Son iki sezonun şampiyonu Galatasaray, bu sezon ilk 9 maçında topladığı 25 puanla ligin zirvesinde yer alıyor. Beşiktaş ise, oynadığı 8 karşılaşmada elde ettiği 20 puanla ikinci sırada kendine yer buldu. Her iki ekip de derbiyi kazanarak zirve yolunda kayıplar yaşamak istemiyor.

Gözler Golcülerde Olacak

Süper Lig’in en skorer takımı olan Galatasaray, bu sezon toplamda 27 gol atmayı başardı. Beşiktaş ise 17 golle bu alanda Galatasaray’ın gerisinde kaldı. Rams Park’ta oynanacak derbide, her iki takımın golcüleri büyük bir merakla bekleniyor.

Galatasaray Icardi ve Osimhen’e Güveniyor

Galatasaray, Beşiktaş derbisinde dünyaca ünlü yıldız futbolcuları Mauro Icardi ve Victor Osimhen ile gol arayacak. Arjantinli futbolcu Mauro Icardi, Galatasaray’da üçüncü sezonunu geçirirken bu sezon 4’ü Süper Lig, 2’si Avrupa Ligi olmak üzere toplamda 6 gol kaydetti. Napoli’den kiralık olarak kadroya katılan Victor Osimhen ise, sadece Süper Lig’de 3 kez fileleri havalandırarak takımına katkıda bulundu.

Beşiktaş’ın Gol Umudu Immobile

Beşiktaş’ın bu sezon kadrosuna kattığı İtalyan golcü Ciro Immobile, derbide takımının en önemli gol umudu olarak öne çıkıyor. Immobile, Beşiktaş formasıyla bu sezon resmi maçlarda toplamda 12 kez gol atma başarısı gösterdi. Süper Lig’de oynadığı 8 karşılaşmada ise 8 gol bularak gol krallığı yarışında zirvede bulunuyor. Ayrıca, sezonun başında Galatasaray ile oynanan Süper Kupa maçında 2 gol atan Immobile, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Lugano ile yapılan karşılaşmada da 2 kez ağları havalandırdı.

İki takım için de büyük bir prestij ve puan açısından kritik olan bu derbide, futbolseverler nefes kesen bir mücadele bekliyor.

Galatasaray ve Beşiktaş Derbisi: Süper Lig’de Zirve Mücadelesi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!