1. Haberler
  2. Gündem
  3. Gaziantep’te Depremzedelere Yapılan Evlerin Tesliminde Skandal

Gaziantep’te Depremzedelere Yapılan Evlerin Tesliminde Skandal

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep’te Depremzedelere Yapılan Evlerin Skandalı

Gaziantep'te Depremzedelere Yapılan Evlerin Skandalı

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde bulunan özel bir inşaat firması, bir yılda tamamlaması gereken konutları zamanında bitiremeyerek Çevre ve Şehircilik ile İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan ödeme almak için depremzedelere evlerinin teslim alındığına dair belge imzalattı. Depremzedeler, yaklaşık 4 ay önce bu belgeleri imzalamalarına rağmen hala evlerini teslim almış değiller. Söz konusu skandal, SÖZCÜ gazetesinin haberinin ardından, konutlarla ilgili eksikliklerin giderilmeye başlanmasıyla dikkat çekti.

CHP’Lİ UĞUR KALKAN’DAN YETKİLİLERE SERT TEPKİ

Eski CHP’li meclis üyesi Uğur Kalkan, depremlerin etkilediği Gaziantep’in Şahinbey ilçesindeki durumu eleştirdi. Kalkan, “6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Gaziantep’te Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 500 konutluk köy konutu projesine başladı. Projenin 10 Mayıs 2023’te başlamasıyla birlikte bir yıl içinde tamamlanması gerekiyordu ancak inşaat firması henüz evleri teslim edemedi. Yetkililerden bu durumla ilgili derhal bir çalışma yapmalarını ve sorumlular hakkında işlem başlatmalarını bekliyoruz. Eğer Haziran ayında vatandaşa ‘her şey hazır’ diyerek belgeleri imzalatıldıysa, bu imzaların arkasında durulmalı ve vatandaşların sorunları çözülmelidir” dedi.

SÖZCÜ’NÜN HABERİ, KONUTLARDAKİ EKSİKLİKLERİN GİDERİLMESİNİ SAĞLADI

SÖZCÜ gazetesinin konuyla ilgili yaptığı haberin ardından, yetkililerin harekete geçtiği öğrenildi. Köy konutlarındaki eksikliklerin giderilmesi için çalışmalar başlatıldı. CHP’li Uğur Kalkan, SÖZCÜ’ye verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı:

Gaziantep'te Depremzedelere Yapılan Evlerin Tesliminde Skandal

  • “Geçtiğimiz günlerde Gaziantep Şahinbey bölgesindeki farklı mahallelerdeki 500 konut ile ilgili yaşanan eksiklikleri kamuoyuna duyurdum. Köylülerle birlikte son durumu paylaşmıştık.”
  • “Bahsi geçen haberlerden sonra, başta Deredüzü Mahallesi olmak üzere eksikliklerin giderilmesi için çalışmalar başlatıldı. Elektrikçi, marangoz ve çevre düzenlemesi yapan ekipler yoğun bir şekilde çalışıyor.”
  • “Farklı mahallelerde, elektrik sayaçları ve musluklar takılmaya devam ediyor. Eğer vatandaşlarımızın seslerini duyurmasaydık, 4 aylık süreç daha da uzayacaktı. Diğer mahallelerde de durumu yakından takip ediyoruz.”
  • “Yaşanacak aksaklıkları gündeme getirmeye devam edeceğiz. Devletimiz bu kadar bütçe ayırmışken, yetkililer ve inşaatı gerçekleştiren firmalar süreci yakından takip etmek zorundalar. Gündeme getirdiğimiz gerçeklere ‘gerçeği yansıtmıyor’ denilse de, dört ay aradan sonra işlerin yeniden başlaması vatandaşlarımız için sevindiricidir.”

Kaynak: Sözcü

Gaziantep’te Depremzedelere Yapılan Evlerin Tesliminde Skandal
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!