1. Haberler
  2. Dünya
  3. Gazze’de Çocuk Felci Aşılama Kampanyası Askıya Alındı

Gazze’de Çocuk Felci Aşılama Kampanyası Askıya Alındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Gazze’nin kuzeyinde başlatılan çocuk felci aşı kampanyasının, artan İsrail saldırıları ve bu saldırılar sonucu meydana gelen kitlesel göç nedeniyle askıya alındığını bildirdi. Bu kapsamda, 119.000’den fazla çocuğun ikinci kez aşılanması hedeflenmişti.

Geçtiğimiz yaz, çocuk felci virüsü Gazze’nin büyük ölçüde tahrip olmuş olan kanalizasyon sistemlerinde tespit edilmişti. Yaklaşık bir ay sonra ise, 10 aylık bir bebekte ilk çocuk felci vakası teşhis edildi. Bu durum, 25 yıl aradan sonra Gazze’de görülen ilk çocuk felci vakası olarak kaydedildi.

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yapılan açıklamada, “Sivil altyapıya yönelik devam eden saldırılar sürerken mevcut koşullar, sağlık çalışanlarının bu aşıları güvenli bir şekilde sürekli göç halinde olan ailelere ulaştırmalarını imkansız hale getiriyor” denildi. Bu durum, ateşkes çağrılarının yeniden yapılmasına neden oldu.

Çocuklar için ikinci dozun gecikmesi, salgını durdurma çabalarını tehlikeye atabilir. DSÖ, “Bu durum, çocuk felci virüsünün Gazze Şeridi ve komşu ülkelerde daha fazla yayılmasına ve daha fazla çocuğun felç olma riskine yol açabilir” uyarısında bulundu.

Gazze’de Çocuk Felci Aşılama Kampanyası Askıya Alındı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!