1. Haberler
  2. Dünya
  3. Gazze’deki Kemal Advan Hastanesi’nde İnsan Hakları İhlalleri

Gazze’deki Kemal Advan Hastanesi’nde İnsan Hakları İhlalleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazze’deki Kemal Advan Hastanesi’nde Gelişmeler

Son günlerde, İsrail askerlerinin Gazze Şeridi’nin kuzeyinde bulunan Kemal Advan Hastanesi’nde ciddi insan hakları ihlalleri gerçekleştirdiği bildirilmektedir. Hastanede bulunan tüm erkek sağlık personelinin yanı sıra bazı hastaların ve yaralıların alıkonulduğu ifade edilmektedir.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun hastanedeki erkek sağlık çalışanlarını hedef alarak alıkoyduğu detaylı bir şekilde belirtilmiştir. Ayrıca, kadınların da hastanedeki bir odada aç ve susuz bir şekilde tutulduğu kaydedilmiştir. Bu durum, sağlık hizmetlerinin sağlanması açısından büyük bir tehdit oluşturmakta ve sivil halkın temel ihtiyaçlarının karşılanmasını engellemektedir.

Bakanlık, hastanede çalışan sağlık personelinin ve hastaların korunması için tüm Birleşmiş Milletler ile uluslararası kuruluşlara ve ilgili taraflara acil müdahalede bulunma çağrısında bulunmuştur. Bu tür ihlallerin durdurulması ve sağlık hizmetlerinin kesintisiz bir şekilde sürdürülebilmesi için uluslararası toplumun dikkatini çekmek büyük bir önem taşımaktadır.

Kaynak: Sözcü

Gazze’deki Kemal Advan Hastanesi’nde İnsan Hakları İhlalleri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!