1. Haberler
  2. Gündem
  3. Gebze Belediye Başkanı’ndan Sokak Hayvanları Açıklaması

Gebze Belediye Başkanı’ndan Sokak Hayvanları Açıklaması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gebze Belediye Başkanı’ndan Sokak Hayvanları İle İlgili Açıklama

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Sokak Hayvanları Tedavi, Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezinden, tedavi edilmek üzere bırakılan 75 hayvanın kaybolduğunu ve çok miktarda mamanın çalındığını ileri sürdü. Büyükgöz, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “11 Ekim tarihinde merkeze hayvansever kimliğiyle giren bir grubun, doğal nedenlerle yaşamını yitiren, trafik kazası geçiren veya hastalık nedeniyle ölen hayvanların cesetlerini ortaya saçtığını, bu durumun kamuoyunda üzücü görüntüler ve yanıltıcı bilgilerle duyarlılık oluşturduğunu” belirtti.

Hayvanseverlere Yönelik Suçlamalar

Büyükgöz, olayın tüm boyutlarının yargıya intikal ettiğini aktararak, şunları dile getirdi:

  • “Merkezimizi adeta işgal eden bu grubun, cansız hayvan bedenlerini yaymak dışında başka suçlar da işlediği tespit edildi. Tedavi amacıyla tesisimize bırakılan 75 hayvanın kaçırıldığı ve büyük miktarda hayvan mamasının gasbedildiği ortaya çıkarıldı. Bu gasp ve hayvan hırsızlığı ile ilgili olarak yargı süreçleri başlatılmıştır.”
  • “Tesisimizden çalınan hayvanların acilen geri iade edilmesi gerekmektedir ve bu durum kamuoyuna ilan edilmektedir.”
  • “Hayvansever olduklarını iddia eden bu grup, tesisimizde görev yapan veterinerler ve diğer çalışanlarımızı, aslı olmayan suçlamalarla hedef göstererek afişe etmiştir. Sokak hayvanlarının sağlıklı koşullarda yaşamalarını sağlamakla yükümlü olan çalışanlarımızı hedef alan bu eylemler, tehlikeli bir durum yaratmaktadır.”
  • “Rehabilitasyon merkezi çalışanlarımıza yönelik herhangi bir saldırı girişiminde bulunulması durumunda, bu sorumsuz grubun sorumluluğu olacaktır. Kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.”

Kaynak: Sözcü

Gebze Belediye Başkanı’ndan Sokak Hayvanları Açıklaması
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!