1. Haberler
  2. Spor
  3. George Baldock’un Trajik Vefatı

George Baldock’un Trajik Vefatı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere doğumlu Panathinaikos ve Yunanistan Milli Takımı defans oyuncusu George Baldock, 31 yaşında hayatını kaybetti. Baldock, çarşamba günü Atina’nın güneyindeki Glyfada bölgesindeki evinin yüzme havuzunda ölü olarak bulundu. Polis kaynaklarından edinilen bilgilere göre, futbolcunun ölüm nedeni henüz belirlenememiştir.

Olay yerine intikal eden polis ekipleri, Baldock’a kardiyopulmoner resüsitasyon (CPR) uygulamaya çalıştı, ancak ne yazık ki futbolcuyu hayata döndürmek mümkün olmadı. Yunan kökenli olan Baldock, kariyeri boyunca Yunanistan adına 12 kez milli formayı giymişti. Mayıs ayında İngiliz ekibi Sheffield United’dan Panathinaikos’a transfer olarak yeni bir sayfa açmıştı. Önceki kariyerinde ise MK Dons ve Oxford United takımlarında da görev almıştı.

Eski kulübü Sheffield United, Baldock’un vefat haberini büyük bir üzüntüyle karşıladı. Kulüp, Bramall Lane’de geçirdiği yedi yıl boyunca taraftarların sevgisini kazanan Baldock için başsağlığı mesajı yayınladı. Ayrıca birçok İngiliz kulübü de taziye dileklerini iletti.

George Baldock'un Trajik Vefatı

HAFTA SONU DERBİDE OYNAMIŞTI

Baldock, bu sezon Panathinaikos formasıyla dört maça çıktı. Son olarak hafta sonu oynanan ve 0-0 berabere biten Olympiakos derbisinde görev almıştı. Ancak, perşembe günü Wembley’de İngiltere’ye karşı oynanacak Uluslar Ligi mücadelesi için Yunanistan Milli Takımı kadrosuna davet edilmemişti.

Eski takım arkadaşı ve Sheffield United forması giymiş olan Harry Maguire, Baldock’un bir fotoğrafını Instagram’da kalp kırık emojisi ile paylaştı ve “RIP” notunu düştü. Panathinaikos kulübü de sosyal medya üzerinden şu ifadeleri kullandı: “George Baldock’un ani kaybının derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Milli takımımıza ve Yunan futboluna yaptığı katkılar asla unutulmayacak. Ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Hepimizin başı sağ olsun.”

Baldock’un beklenmedik ölümü, futbol camiasında büyük bir şok etkisi yarattı. Yunanistan Futbol Federasyonu da genç futbolcu için taziye mesajı yayınlayarak, “Bu büyük kaybın acısını tarif edecek kelimeler yetersiz. Şu an sadece sessizlik istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sözcü

George Baldock’un Trajik Vefatı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!