1. Haberler
  2. Dünya
  3. Güney Kore ve İngiltere’den Kuzey Kore’nin Rusya’ya Asker Gönderme İddialarına Tepki

Güney Kore ve İngiltere’den Kuzey Kore’nin Rusya’ya Asker Gönderme İddialarına Tepki

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Kore Dışişleri Bakanı Cho Tae-yul ve İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, Seul’de düzenledikleri ortak basın toplantısında Kuzey Kore’nin Rusya’nın Ukrayna’ya asker gönderme faaliyetlerine destek verdiği iddialarını ele aldılar. İki bakan, bu tür eylemleri kınayan güçlü bir açıklama yaparak, “Kuzey Kore’nin uluslararası hukuka aykırı silah transferlerine devam etmesi ve Moskova’nın Ukrayna’daki savaşını desteklemek amacıyla Kuzey Kore’ye asker göndermesi kabul edilemez.” dediler.

Açıklamada, Rusya’nın Kuzey Kore’ye asker ve silah gönderme karşılığında neler sağladığının dikkatlice izlendiği belirtildi. Ayrıca, Kuzey Kore’nin olası nükleer veya balistik füze teknolojisi transferine yönelik derin endişeler ifade edildi. İki bakan, Hint-Pasifik ve Avrupa-Atlantik bölgelerinin güvenliğinin birbirine bağlı olduğuna dikkat çekerek, “Güney Kore ve İngiltere, Moskova ve Pyongyang’ı caydırmak için uluslararası toplumla birlikte gerekli önlemleri alma kararlılığındadır.” vurgusunu yaptılar.

KREMLİN’DEN REDDEME

Öte yandan, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Kuzey Kore ordusunun Rusya’da olduğu iddialarını değerlendirdi. Peskov, “Çok fazla çelişkili bilgi görüyoruz. Güney Koreliler bu konuda bir şey söylüyor, ardından Pentagon bu tür açıklamaları doğrulamadığını belirtiyor. Muhtemelen bu durumu dikkatle değerlendirmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu. Ayrıca, Kuzey Kore ordusunun Rusya’da olup olmadığı ve Ukrayna’daki “özel askeri operasyona” katılıp katılmadığına ilişkin soruya, “Bu, özel askeri operasyonun yürütülmesiyle ilgili bir soru. Savunma Bakanlığı ile iletişime geçmeniz gerekiyor.” yanıtını verdi.

Kaynak: Sözcü

Güney Kore ve İngiltere’den Kuzey Kore’nin Rusya’ya Asker Gönderme İddialarına Tepki
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!