1. Haberler
  2. Magazin
  3. Hafsanur Sancaktutan’dan Regl Açıklamaları: Kadın Gücüne Vurgu

Hafsanur Sancaktutan’dan Regl Açıklamaları: Kadın Gücüne Vurgu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hafsanur Sancaktutan’dan Cesur Açıklamalar

Hafsanur Sancaktutan'dan Cesur Açıklamalar

Meslektaşı Kubilay Aka ile yaşadığı aşk ile gündeme gelen oyuncu Hafsanur Sancaktutan, Marie Claire dergisine verdiği röportajda dikkat çekici açıklamalarda bulundu. 24 yaşındaki genç oyuncu, regl dönemiyle ilgili yaptığı yorumlarla sosyal medyada geniş yankı buldu.

Hafsanur Sancaktutan'dan Regl Açıklamaları: Kadın Gücüne Vurgu

Sancaktutan, “Kadın demek, ilerlemek demek. Bunun altını her gün çizmemiz gereken bir ülkede yaşıyoruz. Gerçekten çığlık çığlığa bağırmamız lazım” diyerek kadınların toplumda daha görünür ve güçlü olmasının önemine vurgu yaptı.

“Sette Regl Olduğumda Açıklıyorum”

Hafsanur Sancaktutan, sette regl olduğunu erkek arkadaşlarına açıklamaktan çekinmediğini belirtti. “Sette regl olursam, erkeklere de bilerek ‘Regl oldum’ diyorum. Mümkünse bir erkekten ağrı kesici istiyorum, ped aldırıyorum. Çünkü bu normal. Anlayış bekliyorum” ifadelerini kullandı. Bu açıklamalar, regl döneminin doğal bir süreç olduğuna dikkat çekmek amacıyla yapıldı.

Sancaktutan’ın bu cesur açıklamaları, sosyal medya platformlarında ikiye bölünmüş bir tartışma başlattı. Bazı kullanıcılar, “Göze sokmaya gerek yok” derken, bazıları ise “Bu çok doğal, söylenebilir” şeklinde yorumlarda bulundu.

Bu konuda benzer açıklamalarda bulunan bir diğer ünlü isim ise oyuncu ve sunucu Ceyda Düvenci oldu. Düvenci, “Şirket çalışanı erkekler çekmecesinde ped bulundursun. Çünkü bazen istemediğimiz bir gün regl olabiliyoruz. Kadın arkadaşın ‘Ya ped var mı?’ diye sana sorabilsin. Sen de çekmecenden çıkar ver. İşte o zaman hayat değişecek ve ezber bozacak” diyerek farkındalık yaratmaya çalıştı.

Kaynak: Sözcü

Hafsanur Sancaktutan’dan Regl Açıklamaları: Kadın Gücüne Vurgu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!