1. Haberler
  2. Spor
  3. Hakan Çalhanoğlu: ‘Gruptan Lider Olarak Çıkmayı Hedefliyoruz’

Hakan Çalhanoğlu: ‘Gruptan Lider Olarak Çıkmayı Hedefliyoruz’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

A Milli Takım Kaptanı Hakan Çalhanoğlu’nun Maç Sonrası Açıklamaları

UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup’taki üçüncü maçında Karadağ’ı 1-0 mağlup eden A Milli Futbol Takımı’nın kaptanı Hakan Çalhanoğlu, maç sonrasında basın mensuplarına önemli değerlendirmelerde bulundu. Çalhanoğlu, “Gruptan lider olarak çıkmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Karşılaşma sonrası açıklamalarına devam eden Hakan Çalhanoğlu, rakip takımın kalitesini küçümsemediklerini belirterek, “Karadağ’ın iyi oyunculara sahip olduğunu biliyoruz. Zor bir zeminde mücadele etmek, bizi biraz zorladı. Ancak, maç boyunca sonuna kadar inandık ve sabırla oyunu sürdürmeye çalıştık. En önemli nokta, oyundan kopmamaktı.” dedi.

Çalhanoğlu, golü bulduktan sonra takımın rahatladığını da ifade ederek, “Galibiyet aldığımız için çok mutluyuz. Önümüzdeki maç bizim için kritik bir öneme sahip. Tabi ki Galler ve İzlanda’nın berabere kalması bizim açımızdan olumlu bir gelişme oldu. İzlanda’da zor bir mücadele bekliyoruz. Oraya gittiğimde hava koşullarının soğuk olduğunu biliyorum. İnşallah oradan galibiyetle döneriz.” şeklinde konuştu.

Her Rakibe Saygı

Hakan Çalhanoğlu, golü geç bulmalarının takım üzerinde bir baskı yaratmadığını belirtti. “Maç öncesinde herkes buradan 4-0’lık bir galibiyet bekliyordu. Ancak biz o şekilde sahaya çıkmadık. Her rakibe saygı duymalıyız. Bugün oyunumuzu odaklandık ve zorlu bir mücadele verdik. Şansları bulduk ama golleri atamadık. Oyunun kontrolünü genel olarak biz sağladık.” dedi.

Gruptan Çıkma Hedefi

Grubun diğer maçında Galler ve İzlanda’nın berabere kalmasının kendisi için sevindirici bir durum olduğunu aktaran Hakan Çalhanoğlu, “Gruptan lider olarak çıkmak istiyoruz, hedefimiz bu. Maçın ardından berabere kaldıklarını duyduğumuzda sevindik. Ancak İzlanda’nın zor bir rakip olduğunu unutmamak gerekiyor. Orada da zorlu bir maç bekliyor bizi.” dedi.

Son olarak, “Şu an dinlenme aşamasına geçeceğiz. Zor bir süreç bizi bekliyor ama ben takıma güveniyorum. Güzel bir havamız var ve bu galibiyetle birlikte moral bulduk. İnşallah İzlanda’dan da en iyi şekilde döneriz. Bu gruptan yüzde 90 oranında çıkacağımızı düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sözcü

Hakan Çalhanoğlu: ‘Gruptan Lider Olarak Çıkmayı Hedefliyoruz’
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!