1. Haberler
  2. Gündem
  3. Halhalı Zeytinin Hasadı Başladı ve Yüksek Fiyatlarla Satışta

Halhalı Zeytinin Hasadı Başladı ve Yüksek Fiyatlarla Satışta

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halhalı Zeytinin Hasadı Başladı

Halhalı Zeytinin Hasadı Başladı

İlçede, diğer zeytin türlerinden farklı olarak, daha küçük meyve boyutlarına sahip ve küçük çekirdekli etli bir yapıya sahip olan halhalı zeytininin hasat dönemi başlamış bulunuyor. Bu özel zeytin türü, yüksek yağ oranı sayesinde hem sofralık olarak tüketilmekte hem de yağ üretimi için tercih edilmektedir. Halhalı zeytinlerinin, toplamda 45 bin dekar alanda 20 bin ton rekolte ile hasat edilmesi bekleniyor.

Yüzyıllardır sofraların vazgeçilmezi haline gelen bu zeytin, 200-250 yıllık ağaçlarda yetişiyor. Halhalı zeytinin hasadının, bu yıl kasım ayına kadar sürmesi öngörülüyor. Özellikle yurt dışına da ihraç edilen bu zeytin, dalından 120 liraya kadar alıcı bulabiliyor.

‘FİYATLARDAN MEMNUNUZ’

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinden biri olan halhalı zeytinin hasadını gerçekleştiren üreticilerden Mustafa Küçük (35), Yoğunoluk Mahallesi’ndeki bereketli topraklarda sabahın erken saatlerinde hasat işlemine başladıklarını belirtti. Küçük, “Bizim zeytin ağaçlarımız yaklaşık 250 yıllık. Bu seneki hasadımız başladı ve yüksek verim bekliyoruz. Halhalı zeytini, hem sofralık hem de yağ için tercih edilmektedir. Şu anda kilosu 100 ile 120 lira arasında alıcı buluyor. Zahmetli bir iş olmasına rağmen verimden ve fiyattan memnunuz” dedi.

Bu özel zeytin türü, hem yerel hem de uluslararası pazarda büyük ilgi görmekte ve üreticilerine önemli bir gelir kaynağı oluşturmaktadır.

Halhalı Zeytinin Hasadı Başladı ve Yüksek Fiyatlarla Satışta
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!