1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Halkbank’ın Temyiz Mahkemesinde Dokunulmazlık Talebi Reddedildi

Halkbank’ın Temyiz Mahkemesinde Dokunulmazlık Talebi Reddedildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD tarafından uygulanan yaptırımları ihlal etmekle suçlanan Halkbank, temyiz mahkemesinde görülen davada dokunulmazlık talebinde bulundu. Ancak mahkeme, bankanın bu talebini reddetti. Halkbank, 28 Şubat’ta yapılan duruşmada, yeniden dokunulmazlık talebinde bulunmuştu. Bankanın avukatı John Williams, bankanın iki yüz yılı aşkın genel hukuk kuralları gereğince dokunulmazlık hakkına sahip olduğunu ve ABD’nin yönelttiği suçlamaların geçersiz kılınması gerektiğini savundu.

Banka, İran, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunan paravan şirketler ve para aktarma kuruluşlarını kullanarak İran’a yönelik yaptırımları ihlal etmekle itham ediliyor. Bu iddialara dayanan iddianame 2019 yılında kamuoyuna açıklanmıştı. Halkbank’ın yargılanmasına ilişkin süreç, aleyhte verilen karar sonrası New York Güney Bölge Mahkemesi’nde devam edecek.

Hisse Senetlerinde Düşüş

Halkbank’a dair gelişmelerin ardından, banka hisseleri de olumsuz etkilendi. Hisse senetleri, yüzde 2’nin üzerindeki kazanımlarını geri vererek, yüzde 2’nin üzerinde bir düşüş yaşadı. Hisseler, borsa kapanışına yakın saat 17.09’da yaklaşık yüzde 1 civarında bir düşüşle işlem gördü.

Kaynak: Sözcü

Halkbank’ın Temyiz Mahkemesinde Dokunulmazlık Talebi Reddedildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!