1. Haberler
  2. Dünya
  3. Hamas Lideri Yahya Sinvar’ın Ölümü ve Etkileri

Hamas Lideri Yahya Sinvar’ın Ölümü ve Etkileri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hamas Lideri Yahya Sinvar’ın Ölümü

Hamas hareketi, Yahya Sinvar’ın ölümünü resmen doğruladı. Üst düzey bir Hamas yetkilisi yaptığı açıklamada, bu kaybın kendileri için büyük bir üzüntü kaynağı olduğunu belirtti.

AFP’ye konuşan Hamas Siyasi Bürosunun üst düzey yetkilisi Basım Naim, “Yahya Sinvar’ın kaybı bizi derin bir hüzne boğdu; ancak bu kayıptan dolayı asla yıkılmayacağız” dedi. Naim, hareketin asıl özünün özgürlük ve haysiyet arayışında olan insanlar tarafından yönetilmesinin, Hamas’ı yok edilemez kıldığını vurguladı.

Naim, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “İsrail, liderlerimizi öldürmenin hareketimizin ve Filistin halkının hak arayışının sonunu getireceğini düşünüyor. Ancak her zaman olduğu gibi, Hamas bir liderini kaybettiğinde daha da güçlenir ve popülaritesini artırır. Bu liderler, özgürlük mücadelesi veren gelecek nesiller için semboller haline gelir.”

Yahya Sinvar’ın ölümüyle ilgili duygularını ifade eden Naim, “Sevilen bir lideri, özellikle onun gibi büyük bir lideri kaybetmek bizim için son derece acı verici bir durum. Ancak, sonunda başarıya ulaşacağımıza dair inancımız tam” dedi ve ekledi: “Özgürlüğü için savaşan tüm halkların kaderi, zaferdir.”

Kaynak: Sözcü

Hamas Lideri Yahya Sinvar’ın Ölümü ve Etkileri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!