1. Haberler
  2. Dünya
  3. Hamas ve Fetih, Filistin Ulusal Birliği İçin Kahire’de Toplandı

Hamas ve Fetih, Filistin Ulusal Birliği İçin Kahire’de Toplandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hamas ve Fetih, Filistin Ulusal Birliği İçin Kahire’de Bir Araya Geldi

Hamas ve Fetih hareketleri, Filistin ulusal birliği görüşmeleri çerçevesinde Mısır’ın başkenti Kahire’de önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantıda, iki hareketin liderleri arasında ulusal birliğin sağlanmasına yönelik stratejiler tartışıldı.

Kahire el-İhbariye kanalının adını açıklamadığı bir güvenlik kaynağından edinilen bilgilere göre, toplantılarda geçiş kapıları, sağlık hizmetleri, yardım faaliyetleri, barınma, sosyal kalkınma ve eğitim konularının yönetimiyle ilgili komisyonun çalışma mekanizmalarının belirlenmesi üzerinde duruldu.

Hamas’tan yapılan açıklamaya göre, toplantıda Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil Hayye ve Fetih’ten Başkan Yardımcısı Mahmud Alul heyetlere başkanlık ettiler. İki taraf, Gazze Şeridi’ne yönelik devam eden İsrail saldırılarını, siyasi gelişmeleri ve sahadaki durumu görüşerek ulusal birlik çabalarını pekiştirmeyi hedefliyor.

Bu toplantı, daha önce Temmuz ayında Çin hükümetinin davetiyle gerçekleştirilen ve 14 Filistinli örgütün bir araya geldiği Pekin toplantısının ardından geldi. O toplantıda, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) çatısı altında tüm grupların yer alacağı “kapsamlı bir ulusal birliğe” ulaşma ve Batı Şeria, Gazze Şeridi ve Kudüs’te Filistinlilerin yönetilmesi amacıyla geçici bir ulusal uzlaşı hükümeti kurma konusunda anlaşmaya varıldığı duyurulmuştu.

Bu çabalar, Filistin halkının siyasi birliğini sağlamanın yanı sıra, uluslararası toplum nezdinde Filistin meselesinin daha etkili bir şekilde savunulması adına büyük önem taşımaktadır.

Hamas ve Fetih, Filistin Ulusal Birliği İçin Kahire’de Toplandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!