1. Haberler
  2. Gündem
  3. Hamidiye Mahallesi’nde Uyuşturucu Operasyonu: 3 Milyon Liralık Ele Geçirme

Hamidiye Mahallesi’nde Uyuşturucu Operasyonu: 3 Milyon Liralık Ele Geçirme

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hamidiye Mahallesi’nde Uyuşturucu Operasyonu

Hamidiye Mahallesi’nde 7 Ekim Pazartesi günü devriye gezen Mobil Park polisi, aldığı bir ihbar üzerine harekete geçti. İhbar, 25 Ağustos 2023 tarihinde polis memuru Hakan Telli’yi şehit eden “Anucur” adlı suç örgütünün bir adreste uyuşturucu madde depoladığına dair bilgi içeriyordu. Bu bilgiler doğrultusunda, polis ekipleri söz konusu evi bir süre fiziki olarak gözlemledi.

Takip esnasında eve kimliği belirsiz çok sayıda şüphelinin girip çıktığını tespit eden ekipler, operasyon için düğmeye bastı.

ZULA EVİ ORTAYA ÇIKTI

Hazırlıklarını tamamlayan polis ekipleri, belirtilen adrese operasyon düzenleyerek baskın gerçekleştirdi. Operasyon sırasında evde bulunan iki şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda, piyasa değeri yaklaşık 3 milyon lira olan 24 kilogram bonzai, 680 gram marihuana, 5 kilogram AM2205 maddesi ve yarım litre metamfetamin ele geçirildi.

Devam eden aramalarda ayrıca, ruhsatsız bir tabanca, uyuşturucu madde ticaretinden elde edilen 14 bin 335 lira, 60 Euro, uyuşturucu madde paketlemesinde kullanılan bir vakumlama cihazı, 4 adet hassas terazi, birçok klipsli poşet, 3 adet alüminyum folyo ve 2 adet çalıntı plaka bulundu.

İTİRAF GELDİ

Aramalar sonucunda ele geçirilen maddelere el konulurken, evde bulunan Hasan Ç. (20) ve Asiye D. (50) isimli şüpheliler gözaltına alındı. Emniyette yapılan sorgulamalarında, Hasan Ç. elde edilen uyuşturucu maddelerin kendisine ait olduğunu itiraf etti. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Hasan Ç., “uyuşturucu madde ticareti yapmak” ve “ateşli silahlar kanununa muhalefet” suçlarından tutuklanırken, Asiye D. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

FIRAT ÖNCÜ’YE SUİKAST DÜZENLEMİŞTİ

Öte yandan, gözaltına alınan Asiye D.’nin, 1 Mayıs tarihinde Hamidiye Mahallesi’nde meydana gelen ve Abdullah Taş’ın hayatını kaybettiği motosiklet kazasında, Anucur çetesi üyesi olduğu ortaya çıktı. Ayrıca, gözaltına alınan Hasan Ç.’nin Abdullah Taş’ın eski eşi Kübra T.’nin kardeşi olduğu öğrenildi. Abdullah Taş, 26 Kasım 2023 tarihinde Kağıthane Hürriyet Mahallesi’nde Fırat Öncü’ye (20) suikast düzenleyerek ölümüne sebep olmuştu.

Kaynak: Sözcü

Hamidiye Mahallesi’nde Uyuşturucu Operasyonu: 3 Milyon Liralık Ele Geçirme
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!