1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Hamsi İhracatında Artış ve Gelecek Beklentileri

Hamsi İhracatında Artış ve Gelecek Beklentileri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hamsi İhracatında Önemli Artış

Ocak-eylül döneminde Türkiye, Fransa, Belçika ve ABD gibi ülkeler başta olmak üzere toplamda 20 ülkeye hamsi ihracatı gerçekleştirdi. Bu süreçte Fransa’ya 593 ton hamsi gönderilerek, 4 milyon 28 bin 578 dolarlık bir gelir elde edildi. Fransa’nın ardından gelen diğer pazarlar arasında Belçika, 3 milyon 353 bin 745 dolarlık, ABD ise 1 milyon 149 bin 908 dolarlık hamsi ithalatıyla öne çıktı. Ayrıca, geçen yılın aynı döneminde olmadığı halde, bu yıl Hollanda ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentine de hamsi gönderimi yapıldı.

İşlenmiş Hamsiye Yurt Dışında Yoğun Talep

Diyarbakır İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, hamsinin su ürünleri sektöründe önemli bir ihraç kalemi olduğuna dikkat çekti. Kalyoncu, yurt dışında işlenmiş hamsi ürünlerine olan talebin yüksek olduğunu ve bu durumun ihracat beklentilerini artırdığını ifade etti. “Hamsi ihracatında her dönem için yüksek beklentiler içerisindeyiz” diyen Kalyoncu, hamsi sezonunun henüz tam olarak başlamadığını dile getirdi.

Havalar Soğudukça Hamsi Bollaşacak

Kalyoncu, hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte hamsinin bol miktarda bulunacağına ve ihracatta yeni artışların yaşanabileceğine işaret etti. “Havanın daha da soğuyacak olmasıyla hamsinin bollaşacağını umuyoruz. Bu durum, hamsi ihracatını olumlu yönde etkileyecektir” şeklinde konuştu.

Kaynak: Sözcü

Hamsi İhracatında Artış ve Gelecek Beklentileri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!