1. Haberler
  2. Dünya
  3. Han Yunus’ta İsrail Saldırısı: 10 Çocuk Dâhil 38 Filistinli Hayatını Kaybetti

Han Yunus’ta İsrail Saldırısı: 10 Çocuk Dâhil 38 Filistinli Hayatını Kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Han Yunus’ta İsrail Saldırısı: 10’u Çocuk 38 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin güneyinde yer alan Han Yunus kentine düzenlediği son hava saldırısında, 10’u çocuk olmak üzere toplam 38 Filistinli yaşamını yitirdi. Olayla ilgili olarak görgü tanıkları, İsrail güçlerinin, Han Yunus’taki “el-Fera” ailesine ait bir evi hedef aldığını ve bu saldırının sonucunda birçok kişinin hayatını kaybettiğini ve yaralandığını bildirdi.

Tanıkların ifadelerine göre, İsrail savaş uçakları ve topçu birlikleri, kentin güneyindeki el-Menara, Maan, eş-Şeyh Nasır ve Giyzan en-Neccar mahallelerini yoğun bir şekilde bombaladı. Bu durum, yüzlerce Filistinli ailenin Han Yunus’un batısına doğru zorunlu bir şekilde yerinden edilmesine neden oldu.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Han Yunus’a yönelik gerçekleştirilen saldırılarda en az 38 Filistinlinin yaşamını yitirdiği, ayrıca çoğu kadın ve çocuk olan çok sayıda kişinin de yaralandığı ifade edildi. Han Yunus’taki sağlık kaynakları, İsrail ordusunun kentin doğu ve güney bölgelerine gerçekleştirdiği yoğun bombardımanlar nedeniyle Nasır ve Gazze-Avrupa hastanelerine 10 çocuğun cenazesinin getirildiğini bildirdi.

İsrail’in 7 Ekim tarihinden itibaren Gazze Şeridi’ne yönelik başlattığı saldırılarda, yaklaşık 17 bini çocuk, 11 bin 378’i kadın olmak üzere toplamda 42 bin 847 Filistinli hayatını kaybetti, 100 bin 544 kişi ise yaralandı.

Kaynak: Sözcü

Han Yunus’ta İsrail Saldırısı: 10 Çocuk Dâhil 38 Filistinli Hayatını Kaybetti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!