1. Haberler
  2. Gündem
  3. Hayvanseverlerden Gebze Belediyesi’ne Protesto Eylemi

Hayvanseverlerden Gebze Belediyesi’ne Protesto Eylemi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hayvanseverlerden Protesto Eylemi

Hayvanseverlerden Protesto Eylemi

Gebze Belediyesi’ne ait hayvan barınağının önündeki çöp konteynerinde dün çok sayıda sokak hayvanının öldürülmüş halde bulunması, hayvanseverleri derinden üzdü ve öfkelendirdi. Olayın ardından hayvanseverler, Gebze Belediyesi önünde protesto eylemi düzenledi. Eyleme katılanlar, AKP ve MHP’nin oylarıyla geçen yasama yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kabul edilen hayvanlarla ilgili yasal düzenlemeyi de eleştirerek, “AKP halka hesap verecek, MHP halka hesap verecek” sloganları attılar.

Protestocular, Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün istifasını talep ederken, eylem sırasında yoğun güvenlik önlemleri alınmasına da tepki gösterdiler. “Çocuklar öldürülürken, istismara uğrarken, hayvanlar katledilirken neredeydiniz?” diyerek, yetkililere seslerini yükselttiler. Hayvanseverlerden biri, üzerinde öldürülen köpeklerin fotoğraflarının bulunduğu bir çelengi Gebze Belediyesi önüne bıraktı. Bu sırada görüntü almak isteyen basın mensupları, güvenlik ekipleri tarafından engellendi.

Ünlü İsimlerden Destek

Protesto eylemine katılan ünlü şarkıcı Hande Yener, yaptığı konuşmada, “Son 2 aydır insan olmaktan utanıyorum. Hayvan kelimesi benim için bir iltifattır. Aynı günde hem çocuk hem kadın hem hayvan öldürülüyor. Bunu mu hak ediyoruz biz?” diyerek duygularını dile getirdi. Diğer bir ünlü isim Seren Serengil ise Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’e seslenerek, “Zinnur Bey, Allah korkun yok, bizden mi korkuyorsun? Allah’ın yok ki senin” ifadelerini kullandı.

Adliye Önünde Tepki

Adliye Önünde Tepki

Belediye önündeki protestonun ardından yaşam hakkı savunucuları, suç duyurusunda bulunmak amacıyla Gebze Adliyesi’ne yürüdü. Adliye binası önünde de güvenlik önlemleri artırılmıştı. Hayvanseverler, toplu dilekçe vermelerinin engellenmesine tepki gösterdiler. Sohayko Derneği Başkanı Yasin Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, “Yaşam Hakkı Savunucuları ve tüm Türkiye yurttaşlarının şikayet hakkı elinden alınmış durumda. Bu canilerin, Gebze Adalet Sarayı’ndaki vicdanlı hakim ve savcılar tarafından tutuklanmasını talep ediyoruz” dedi.

Kaynak: Sözcü

Hayvanseverlerden Gebze Belediyesi’ne Protesto Eylemi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!