1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’in Katar ve Kuveyt’teki Temasları

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’in Katar ve Kuveyt’teki Temasları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’in Katar ve Kuveyt Temasları

Bakanlıktan edinilen bilgilere göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Şimşek Programı” çerçevesinde bugün Katar’da önemli temaslarda bulunacak. İlk olarak başkent Doha’da, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile bir araya gelecek.

Görüşme sonrasında, Bakan Şimşek’in Maliye Bakanı Ali bin Ahmed el-Kevari ve Katar Yatırım Otoritesi (QIA) CEO’su Mansur bin İbrahim el-Mahmud ile birebir görüşmeleri planlanıyor. Bu görüşmelerin yanı sıra, “Invest in Türkiye” programı kapsamında yerli ve yabancı yatırımcılarla da buluşarak, Türkiye’nin yatırım potansiyelini tanıtması bekleniyor. Bu, Türkiye’nin uluslararası yatırımcılar için cazibesini artırma çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Doha’daki temaslarının ardından, Bakan Şimşek, Kuveyt’e geçerek burada da önemli görüşmeler gerçekleştirecek. Kuveyt’te, Maliye Bakanı ve Ekonomi ve Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Nura Süleyman el-Fassam ile bir araya gelecek. Ayrıca, Kuveyt Yatırım Otoritesi CEO’su Ganim Süleyman el-Guneyman ile de görüşerek, iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğini güçlendirmeyi hedefleyecek.

Bakan Şimşek, Kuveyt’te gerçekleştirilecek yatırımcı toplantısının ardından, yurda dönüş yapmayı planlıyor. Bu ziyaretler, Türkiye’nin Orta Doğu’daki ekonomik ilişkilerini pekiştirmek ve yatırım fırsatlarını artırmak amacıyla stratejik bir adım olarak öne çıkıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’in Katar ve Kuveyt’teki Temasları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!