1. Haberler
  2. Medya
  3. Hekabe, Hekabe Değil: İstanbul Tiyatro Festivali’nde Öne Çıkan Yapım

Hekabe, Hekabe Değil: İstanbul Tiyatro Festivali’nde Öne Çıkan Yapım

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hekabe, Hekabe Değil: Tiyatro Festivali’nde Öne Çıkan Bir Yapım

Hekabe, Hekabe Değil: Tiyatro Festivali'nde Öne Çıkan Bir Yapım

ENKA Vakfı, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 28. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında, dünyanın en eski tiyatrolarından biri olan Comédie-Française’in sahneleyeceği “Hekabe, Hekabe Değil” adlı oyuna ‘yüksek katkıda bulunan gösteri sponsoru’ olarak destek verecek. Avignon Festivali’nin Artistik Direktörü ve çağımızın en heyecan verici yönetmenlerinden biri olan Tiago Rodrigues’in yönettiği bu eser, 2 ve 3 Kasım tarihlerinde Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde izleyicilerle buluşacak.

Prömiyeri bu yaz Fransa’daki Avignon Festivali’nde gerçekleştirilen Comédie-Française’in en yeni oyunu “Hekabe, Hekabe Değil”, ENKA Vakfı desteğiyle 28. İstanbul Tiyatro Festivali’ne konuk olmanın heyecanını yaşıyor. Yönetmen Tiago Rodrigues, Euripides’in trajedisini ve gerçek olaylardan esinlenmiş hikayeleri ustalıkla iç içe geçiriyor. Mitolojik unsurlarla güncel temaları harmanlayarak kurguyla gerçeği bir araya getiren bu oyun, izleyicilere intikam ve adalet arasındaki karmaşık ilişkiyi sorgulatırken, aynı zamanda çocuklara acı çektiren sistemin eleştirisini de yapıyor.

Bir Kadının Yüzyılları Aşan Adalet Arayışı

Oyun, iki farklı Hekabe portresini sahneye taşıyor: Birincisi, Truva savaşında her şeyini kaybetmiş olan kraliçe Hekabe; küçük oğlunun ölümüne neden olan Trakya Kralı’ndan intikam almaya çalışan bir figür. İkincisi ise, günümüzde Hekabe’yi canlandıran bir oyuncu olan Nadia; otistik çocuğunun kaldığı kurumda kötü muamele gördüğünün ortaya çıkması üzerine devlet karşısında adalet arayışına çıkan bir anne.

Yönetmen Tiago Rodrigues, oyunun derinliğini şu sözlerle ifade ediyor: “Hekabe, bir annenin oğluna karşı olan koşulsuz sevgisinin gücünü anlamamızı sağlıyor. Beni en çok ilgilendiren şey, bu trajediyi ezbere bilen bir oyuncunun, kaderin darbe ve engelleriyle nasıl daha iyi başa çıkabileceği ve tiyatronun hayatın zorluklarına nasıl yardımcı olabileceğini bulmak.”

Oyun, başrolünde bir annenin sevgisini ve hiddetini mükemmel bir şekilde yansıtan Elsa Lepoivre ile sahneleniyor. ENKA Vakfı’nın ‘yüksek katkıda bulunan gösteri sponsoru’ olduğu “Hekabe, Hekabe Değil”, 2 ve 3 Kasım tarihlerinde Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde izlenebilir.

  • Oyun Bilgileri:
    • Oyun: Hekabe, Hekabe Değil
    • Tarih: 2 Kasım 2024, Cumartesi, 20.00
    • Tarih: 3 Kasım 2024, Pazar, 18.00
    • Mekan: Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi

Hekabe, Hekabe Değil: İstanbul Tiyatro Festivali’nde Öne Çıkan Yapım
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!