1. Haberler
  2. Dünya
  3. Hindistan’da Dana Tropik Fırtınası: 600 Bin Kişi Tahliye Edildi

Hindistan’da Dana Tropik Fırtınası: 600 Bin Kişi Tahliye Edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hindistan’da Dana Tropik Fırtınası Etkili Oluyor

Hindistan Meteoroloji Dairesi (IMD), Dana Tropik Fırtınası’nın Odişa eyaleti ve Batı Bengal’deki hızının saatte 120 kilometreye kadar ulaştığını bildirdi. Bu şiddetli hava olayı, bölgede ciddi sonuçlara yol açtı; ağaçların köklerinden sökülmesine, sel riskinin artmasına ve yaklaşık 600 bin kişinin tahliye edilmesine neden oldu.

IMD, su seviyesinin bir metre kadar yükselmesi nedeniyle alçak bölgelerin sular altında kalabileceğini duyurarak, yerel yetkilileri yüksek alarm durumuna geçirdi. Fırtına sonucunda şu ana kadar herhangi bir can ve mal kaybı bildirilmemiş olsa da, durumun ciddiyeti göz önünde bulunduruluyor.

Odişa’da, fırtınanın etkisiyle dün okullarda eğitime ara verildi, 200’den fazla tren seferi iptal edildi ve birçok uçuş askıya alındı. Ayrıca, balıkçılara denize açılmamaları konusunda uyarılar yapıldı. Geçen yıl ülkede etkili olan fırtınalar sonucunda 523 kişinin hayatını kaybettiği ve 2,5 milyar dolarlık bir zararın oluştuğu hatırlanıyor.

Yetkililer, bu tür hava olaylarının önlenmesi ve hazırlıklı olunması gerektiğinin altını çizerken, halkı dikkatli olmaya ve resmi açıklamaları takip etmeye davet ediyor.

Kaynak: Sözcü

Hindistan’da Dana Tropik Fırtınası: 600 Bin Kişi Tahliye Edildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!