1. Haberler
  2. Dünya
  3. Hizbullah İHA’sı İsrail Başbakanı Netanyahu’yu Hedef Aldı

Hizbullah İHA’sı İsrail Başbakanı Netanyahu’yu Hedef Aldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hizbullah İHA’sı İsrail Başbakanı’nı Hedef Aldı

Hizbullah’a ait olduğu iddia edilen bir kamikaze İHA’sı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Kayserya’daki ikametgahını hedef aldı. Görgü tanıkları, İHA’nın pikesi sonrasında şiddetli bir patlama meydana geldiğini bildirdi. Olay sırasında herhangi bir siren sesi duyulmadığı belirtilirken, Netanyahu’nun durumu hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor. Başbakanlık ofisi, konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmayı reddetti.

İsrail hükümeti, bu saldırıya dair haberlerle ilgili olarak İsrailli basın organlarına yayın yasağı getirdi. 3 İHA GİRDİ

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Lübnan’dan İsrail hava sahasına doğru üç İHA’nın girdiği tespit edildi. İki İHA’nın etkisiz hale getirildiği, ancak bir İHA’nın Kayserya kentinde bir yapıya isabet ettiği, buna karşın olayda yaralı olmadığı bildirildi. Saldırı sırasında, Tel Aviv’in yakınlarındaki Herzliya kentindeki Mossad ve askeri siber istihbarattan sorumlu “8200 Birimi” ortak üssünde alarmların çaldığı öğrenildi. Ordunun açıklamalarına göre, başka bir İHA’nın sızma ihtimalinin kalmadığı ifade edildi.

İsrail polis sözcülüğü, Kayserya kentinde İHA’nın bir binaya isabet etmesi nedeniyle bölgeye yoğun güvenlik önlemleri aldıklarını duyurdu. Polisi, olası patlayıcı parça bulma ihtimaline karşı arama-tarama faaliyetleri yürütmektedir. GİRİŞ ÇIKIŞLAR KAPATILDI

Ayrıca, İsrail polisinin Netanyahu’nun konutunun çevresine çok sayıda güvenlik birimi gönderdiği ve kente giden yolların giriş-çıkışlarını kapattığı bildirildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Netanyahu’nun konutu çevresinde güvenlik amaçlı kurulmuş beton bloklar ve bekçi kulübesinin etrafında sağlık ekipleri ve polislerin yoğun bir şekilde toplandığı gözlemleniyor. Yine sosyal medyada dolaşan bir videoda, bölgede uçuş yapan bir helikopterin yanından İHA’nın geçtiği ve sonrasında saldırı alarmlarının çaldığı dikkat çekiyor. Hizbullah’tan ise saldırıya ilişkin henüz bir açıklama yapılmamış durumda.

Kaynak: Sözcü

Hizbullah İHA’sı İsrail Başbakanı Netanyahu’yu Hedef Aldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!