1. Haberler
  2. Dünya
  3. Hizbullah, İsrail’e Karşı Saldırılarını Artırdı

Hizbullah, İsrail’e Karşı Saldırılarını Artırdı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hizbullah’tan İsrail’e Saldırı Açıklaması

Hizbullah, İsrail’in kuzey bölgeleri ile Lübnan sınırına yakın alanlarda gerçekleştirdiği askeri faaliyetleri hedef alan füze ve top atışları düzenlediğini duyurdu. Yapılan açıklamada, Hizbullah’ın Telegram hesabından paylaşılan bilgilere göre, İsrail’in kuzeyindeki ve Lübnan sınırına yakın bölgelerde toplamda 21 saldırı gerçekleştirildiği belirtildi.

Lübnan’ın güneyinde bulunan Kefer Kila kasabasındaki İsrail askerlerine yönelik de topçu ateşi gerçekleştirildi. Hizbullah, Hayfa kenti doğusundaki Naşir bölgesindeki bir askerî üssü, Hayfa’nın kuzeyindeki Kiryot yerleşim birimini, Safed şehrini, Safed’in güneydoğusundaki Rosh Pina yerleşimini ve Kiryat Şimona yerleşim birimini de hedef aldığını ifade etti.

Ayrıca, Zar’it yerleşim biriminde bir Merkava tankının güdümlü füzeyle vurulduğu ve tankın mürettebatına kayıplar verdiği bilgisi yer aldı. Dişon yerleşim birimindeki bir İsrail topçu mevzisine de füze saldırısı yapıldığı kaydedildi.

Dün, Lübnan’dan fırlatılan bir insansız hava aracı (İHA), İsrail’in kuzeyinde bulunan Kayserya kentindeki Başbakan Binyamin Netanyahu’nun konutuna isabet etmişti. İsrail Başbakanlık Ofisi, Netanyahu’nun Kayserya’daki evine yönelik bir İHA fırlatıldığını doğruladı. Olay sırasında Netanyahu ve eşinin evde bulunmadığı, kimsenin yaralanmadığı bildirildi. Ancak olayla ilgili detaylar verilmedi.

Sosyal medyada, Netanyahu’nun konutu olduğu iddia edilen bir evde kurşun geçirmez camda oluşan hasar görüntüleri paylaşıldı. Kullanıcılar, İHA’nın isabet ettiği ev ile Netanyahu’nun resmi konutunun görüntüleri arasında bir benzerlik olduğunu vurguladı. Hizbullah, Netanyahu’nun evini hedef alan İHA saldırısına dair henüz herhangi bir açıklama yapmadı.

Hizbullah, 23 Eylül’den bu yana Lübnan’a yönelik saldırılarını artıran İsrail’e karşı yeni bir aşamaya geçileceğini duyurdu. Yapılan yazılı açıklamada, “Liderliğin direktifleri doğrultusunda düşman İsrail ile çatışmada tansiyonu yükseltecek yeni bir aşamaya geçilecek. Önümüzdeki günlerde bunun yansımaları olacak.” ifadeleri kullanıldı.

İsrail’in Lübnan’a yönelik kara saldırılarının başlamasından bu yana 55 İsrail askerinin hayatını kaybettiği, 500’den fazla askerin yaralandığı belirtildi. Bunun yanı sıra 20 Merkava tankı, 4 askeri buldozer ve bir zırhlı personel taşıyıcısının imha edildiği, ayrıca 2 Hermes 450 tipi İHA’nın da düşürüldüğü vurgulandı.

Kaynak: Sözcü

Hizbullah, İsrail’e Karşı Saldırılarını Artırdı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!