1. Haberler
  2. Dünya
  3. Hizbullah’tan Haşim Safiyuddin’in Ölümü Üzerine Açıklama

Hizbullah’tan Haşim Safiyuddin’in Ölümü Üzerine Açıklama

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hizbullah’tan Haşim Safiyuddin Açıklaması

Hizbullah, yaptığı açıklamada, Haşim Safiyuddin’in “Siyonistlerin canice saldırısında yaşamını yitirdiğini” duyurdu. Açıklamada, Safiyuddin’in Hizbullah’ın Yürütme Konseyi’nde üst düzey görevlerde bulunduğu ve “Nasrallah’ın kardeşi” olarak anıldığı vurgulandı. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, 4 Ekim tarihinde Beyrut’un güneyindeki Dahiye Mahallesi’ne düzenlenen saldırıda Safiyuddin’in hayatını kaybettiğini bildirmişti. Öte yandan, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, 27 Eylül tarihinde aynı bölgede gerçekleştirilen İsrail hava saldırısında yaşamını yitirmişti. Hizbullah henüz Nasrallah’ın yerine geçecek kişiyi belirlemezken, Safiyuddin’in isminin öne çıktığı konuşuluyordu. İsrail basını, 3 Ekim gecesi düzenlenen hava saldırısında Safiyuddin’in hedef alındığını belirtmişti.

Haşim Safiyuddin Kimdir?

Haşim Safiyuddin, 1964 yılında Lübnan’ın güneyinde bulunan Sur kentine bağlı Deyr Kanun en-Nehr beldesinde dünyaya geldi. Genç yaşlarda, 1980’lerde, İran’ın Kum kentine giderek orada dini ilimler üzerine eğitim aldı. Hizbullah’ın 1982 yılında kurulmasında önemli rol oynayan Safiyuddin, İran’da uzun süre kaldıktan sonra, Hasan Nasrallah’ın 1992’de Hizbullah’ın liderliğine geçişinin ardından 1994 yılında Lübnan’a geri döndü. Dönüşüyle birlikte Hizbullah’ta İcra Konseyi Başkanlığına getirilen Safiyuddin, Nasrallah’ın vefatına kadar bu görevde kaldı. Ayrıca, örgütün sosyal, ekonomik, iç ve dış yatırımlar gibi pek çok kritik konunun sorumluluğunu üstlenen bir isim olarak tanınıyordu.

Safiyuddin, Nasrallah’ın “gölgesi” ve Hizbullah’ın “iki numaralı adamı” olarak biliniyor. Nasrallah ile anne tarafından kuzen olan Safiyuddin, bu bağın yanı sıra, fiziksel görünümü ve konuşma üslubundaki benzerlikleriyle de dikkat çekiyordu. Güçlü dini içeriklerle dolu etkileyici konuşmalarıyla tanınan Safiyuddin, Hizbullah çevrelerinde ilgi ve saygı gören bir liderdi. Özellikle, İsrail’e karşı verilen savaşın önemini sıkça vurgulayan Safiyuddin, 18 Temmuz’daki konuşmasında, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının durmadığı sürece Hizbullah’ın da Gazze cephesine desteğini sürdüreceğini ifade etmişti.

Kaynak: Sözcü

Hizbullah’tan Haşim Safiyuddin’in Ölümü Üzerine Açıklama
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!