1. Haberler
  2. Dünya
  3. Hizbullah’tan İsrail’e Füze Saldırıları ve Çatışmalar

Hizbullah’tan İsrail’e Füze Saldırıları ve Çatışmalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hizbullah’tan İsrail’e Karşı Yeni Saldırılar

Hizbullah, İsrail’in kuzeyinde, Hayfa yakınlarındaki Zevulun bölgesini füzelerle bombaladığını duyurdu. Yapılan yazılı açıklamada, Gazze Şeridi’ndeki Filistin halkına ve direnişe destek olmak amacıyla, Lübnan halkını savunmak için bu bölgeye “büyük bir füze salvosu” gerçekleştirildiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, Lübnan’ın güneyindeki Ayta eş-Şaab kasabasının çevresinde konuşlanan İsrail askerlerinin de füzelerle hedef alındığı ve bu saldırıda ölen ve yaralanan İsrail askerlerinin olduğu belirtilmiştir. Hizbullah, Nebatiye kentindeki Marcayun bölgesine yakın Kefr Kila beldesinde bir grup İsrail askerinin hareketlerini gözlemleyerek, bu grubu topçu saldırısıyla hedef aldıklarını kaydetmiştir.

‘YENİ AŞAMAYA GEÇTİK’

Hizbullah, 23 Eylül’den bu yana Lübnan’a yönelik saldırılarını artıran İsrail’e karşı yeni bir aşamaya geçileceğini dün yaptığı yazılı açıklamada duyurmuştu. İsrail’in Lübnan’a yönelik kara saldırılarının başlamasından bu yana 55 İsrail askerinin hayatını kaybettiği, 500’den fazla askerin yaralandığı bilgisi verildi. Açıklamada ayrıca, 20 Merkava tankı, 4 askeri buldozer ve bir zırhlı personel taşıyıcısının imha edildiği, bunun yanı sıra 2 adet Hermes 450 tipi insansız hava aracının (İHA) düşürüldüğü vurgulandı.

İsrail ordusu, 30 Eylül’de Lübnan’ın güneyindeki Hizbullah altyapısına yönelik sınırlı ama yoğun kara saldırılarına başladığını bildirmişti. 8 Ekim 2023 tarihinden itibaren Hizbullah ile devam eden kontrollü çatışmalar, İsrail ordusunun 23 Eylül’de Lübnan’ın güney kentleri, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenlemesiyle tırmandı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 8 Ekim 2023 tarihinden bu yana 104’ü çocuk, 194’ü kadın olmak üzere toplamda 2 bin 412 kişinin hayatını kaybettiği, 11 bin 267 kişinin yaralandığı bildirilmektedir. Öte yandan, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 27 Eylül’de İsrail ordusunun Beyrut’a düzenlediği hava saldırısında yaşamını yitirdi.

Kaynak: Sözcü

Hizbullah’tan İsrail’e Füze Saldırıları ve Çatışmalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!