1. Haberler
  2. Gündem
  3. Hollanda’da İlk Kez Görülen Bryozoan Kolonisi

Hollanda’da İlk Kez Görülen Bryozoan Kolonisi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyük Torba: Hollanda’da İlk Kez Görülen Bryozoan Kolonisi

Yerel ekolojist Anne Nijs, bu ilginç türün genellikle Hollanda’nın sularında görülmediğini vurguladı. Nijs, “Büyük torba, birkaç hayvanın birleşmesiyle oluşan bir kolonidir. Zamanla bu koloniler bir araya gelerek daha büyük yapılar oluşturabilir. Bu torbanın çapı 2 metreye kadar ulaşabilir ve kendisini bir yüzeye bağlayabilir,” dedi.

Gönüllüler, bu devasa torbayı, kanalda yüzen bir adaya tutunmuş halde buldular. Uzmanlar, bu tür kolonilerin yaklaşık 7 metreye kadar büyüyebileceğini belirtiyor. Nijs, bu olayın Hollanda’da ilk kez karşılaşılan bir durum olduğunu ve “çok özel bir hikâye” olarak nitelendirdi. Ayrıca, bu estetik açıdan rahatsız edici olan türün zararlı olmadığını da ekledi.

Bryozoanların kökeni, Amerika Birleşik Devletleri’nin Doğu Yakası’na dayanmaktadır ve 1883 yılında Almanya’da keşfedilmiştir. The Sun gazetesinin haberine göre, bu türün geçtiğimiz ilkbaharda Oklahoma’da görülmesi, “uzaylı yumurta kapsülleri” komplo teorilerinin ortaya çıkmasına yol açtı. Nijs, “1990’dan bu yana bu tür, Batı Avrupa’da hızla yayılıyor,” şeklinde konuştu.

Bryozoanlar, dişi ve erkek cinsiyet organlarına sahip olan zooidlerdir. Bu özellikleri, onlara kendilerini klonlama yeteneği kazandırmaktadır. Şu ana kadar kaydedilmiş yaklaşık 6 bin türleri bulunmaktadır.

Hollanda’da İlk Kez Görülen Bryozoan Kolonisi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!