1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Hong Kong’da Tarihi Dinozor Fosili Keşfi

Hong Kong’da Tarihi Dinozor Fosili Keşfi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin’in Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde, yetkililer UNESCO Küresel Jeoparkı içerisinde yer alan Port Adası’nda önemli bir keşif yaptıklarını duyurdular. Yapılan açıklamalara göre, bölgede bulunan dinozor fosili, Hong Kong’da ilk defa tespit edilen bir fosil olma özelliği taşıyor. Bu fosilin, 66 ile 145 milyon yıl önce, Kretase döneminde yaşamış bir dinozora ait olduğu belirlendi.

Dinozorun tam türünün belirlenmesi için daha detaylı araştırmalara ihtiyaç duyulduğu ifade edilirken, bu amaçla uzman ekiplerin saha çalışmalarında görevlendirildiği aktarıldı. Hükümet, bu önemli keşfin korunabilmesi ve gerekli kazı çalışmalarının yapılabilmesi adına Port Adası’nın kamuya kapatıldığını ve bu durumun bir sonraki duyuruya kadar devam edeceğini bildirdi.

Kalkınma Bakanı Bernadette Linn Hon-ho, bu keşfin Hong Kong için büyük bir önem taşıdığını vurguladı. Ayrıca, yapılan keşfin Hong Kong’daki paleoekolojik araştırmalar için yeni ve değerli kanıtlar sunduğunu belirtti.

Fosilin sergilenmesi için ise 25 Ekim tarihinden itibaren Tsim Sha Tsui bölgesinde bulunan tarih müzesinde yer alacağı kaydedildi. Bu sergi, bölgedeki dinozor fosilleri hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için büyük bir fırsat sunacak.

Hong Kong’da Tarihi Dinozor Fosili Keşfi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!