1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. HSBC’de Yönetim Değişiklikleri ve Yeni Strateji

HSBC’de Yönetim Değişiklikleri ve Yeni Strateji

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HSBC Holdings, yeni CEO’su Georges Elhedery yönetiminde önemli bir dönüşüm sürecine girdi. Banka, maliyetleri azaltmayı ve getirilerini artırmayı hedefleyen büyük bir revizyonla, bazı ticari ve yatırım bankacılığı birimlerini birleştireceğini duyurdu. Bu kapsamda, bankanın ilk kadın CFO’su olarak Pam Kaur’ın atanması da dikkat çekti.

Elhedery, şirket çalışanlarına gönderdiği bir notta, yeni yönetim yapısının “bankanın potansiyelini açığa çıkaracağı” ifadesini kullandı. HSBC, operasyonlarını Birleşik Krallık, Hong Kong, kurumsal bankacılık ve varlık yönetimi bankacılığı olmak üzere dörde ayırmayı planlıyor. Ancak, bu değişikliklerin ne kadar tasarruf sağlayacağı ya da kaç çalışanın bu yeni yapıdan etkileneceği hakkında henüz bir bilgi verilmedi.

Yeni kurumsal bankacılık birimi, ticari bankacılık, küresel bankacılık ve piyasa operasyonlarının birleştirilmesi ile birlikte Avrupa ve Amerika kıtalarını da kapsayan Batı’daki toptan bankacılık operasyonlarını bir arada bulunduracak. HSBC hisseleri, Hong Kong’da yapılan açıklamanın ardından fazla bir tepki göstermeyerek yüzde 0,1 değer kaybederken, Londra’da işlem gören hisseleri de yüzde 0,4 düşüş yaşadı.

Yönetim Değişiklikleri

Yapısal değişikliklerin yanı sıra, üst düzey yönetimde de önemli değişiklikler yaşanıyor. Daha önce HSBC’nin baş risk ve uyum sorumlusu olarak görev yapan Pam Kaur, CFO olarak atanmış durumda. Kaur, Nisan 2013’te iç denetim yöneticisi olarak HSBC ailesine katılmıştı.

Ayrıca, bankanın Avrupa sorumlusunu üstlenen ve potansiyel CEO adayı olarak görülen Colin Bell ile Ortadoğu sorumlusunun görevine veda eden Stephen Moss da bankadan ayrılan isimler arasında yer alıyor. Bu değişikliklerle birlikte HSBC’nin yeni stratejisi, bankanın global pazardaki rekabet gücünü artırmayı amaçlıyor.

Kaynak: Sözcü

HSBC’de Yönetim Değişiklikleri ve Yeni Strateji
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!