1. Haberler
  2. Gündem
  3. İBB Başkanı İmamoğlu’ndan Yılmaz Bebek’e Ömür Boyu Ücretsiz Toplu Taşıma Müjdesi

İBB Başkanı İmamoğlu’ndan Yılmaz Bebek’e Ömür Boyu Ücretsiz Toplu Taşıma Müjdesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan Özel Duyuru

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Özel Duyuru

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir metrobüs yolcusunun dünyaya getirdiği Yılmaz isimli bebeğin, hayatı boyunca toplu taşımadan ücretsiz yararlanacağını müjdeledi. İmamoğlu, sosyal medya hesabında eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte Yılmaz’ın annesi Hanife Mete’nin fotoğrafını paylaşarak, şu ifadeleri kullandı:

“Metrobüs’te dünyaya gelen Yılmaz Bebek, İstanbulkart ile ömür boyu toplu taşımadan ücretsiz faydalanacak. Mete ailesine bebeklerini sağlıklı bir şekilde büyütmeleri dileğiyle.”

Metrobüs Şoförünün Anlatımı

Doğum anına tanıklık eden metrobüs şoförü Mustafa Bozdemir, olayın detaylarını aktardı. Bozdemir, aracın Sosyal Tesisler durağına geldiğinde Hanife Mete’nin rahatsızlandığını belirtti. Eşinin hamile olduğunu ve doğum yapmak üzere olduğunu söyleyen Cemal Mete’nin yanına geldiğini ifade eden Bozdemir, şunları kaydetti:

“Ben de dedim ki neden taksiye binmediniz? O da, ‘Taksiye binemedik, başka çaremiz kalmadı, daha hızlı gitmek için metrobüsle geldik.’ dedi. Küçükçekmece durağına geldiğimizde hanımefendinin sancıları biraz daha artmaya başladı.”

Olayın Gelişimi

Bu süreçte yolcuları tahliye etmeye başladığını dile getiren Bozdemir, olayın nasıl geliştiğini şu şekilde anlattı:

“O sırada bir güvenlik görevlisi de yanımıza geldi. Birlikte yolcuları tahliye ettik. Sonrasında metrobüsü en müsait yere çektim ve 112’yi aradım. Sağlık ekipleri hızla geldi ve gerekli müdahaleyi yaptılar. Biz de elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık. Daha önce böyle bir olayla karşılaşmamıştım; bu bir ilk. İETT tarihine belki de ben de geçtim. Bu benim için çok özel bir deneyimdi. Bebeğin ve annenin sağlıklı olduğunu öğrendiğimde ayrı bir sevinç duydum. İETT tarihine böyle güzel bir olay geçti.”

Kaynak: Sözcü

İBB Başkanı İmamoğlu’ndan Yılmaz Bebek’e Ömür Boyu Ücretsiz Toplu Taşıma Müjdesi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!