1. Haberler
  2. Gündem
  3. İBB Meclisi’nde Tahsis Kararlarının İptali Tartışmaları

İBB Meclisi’nde Tahsis Kararlarının İptali Tartışmaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İBB Meclisi’nde Tahsis Kararlarının İptali Üzerine Tartışmalar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nin ekim ayı oturumlarının ikinci birleşiminde, Cumhur İttifakı’nın çoğunlukta olduğu dönemde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun veto etmesine rağmen alınan tahsis kararlarından biri daha iptal edildi. 2020 yılı mart ayı oturumlarında, AKP’li Bahçelievler Belediyesi’ne 10 yıllığına bedelsiz olarak tahsis edilen Kocasinan Semt Parkı, İBB tarafından geri alındı. Bu karar üzerine AKP grubu, “İBB Meclisi’nin salt çoğunluğunun iradesiyle alınan 12.03.2020 tarihli meclis kararının süresi dolmadığından, haksız gerekçelerle alınan iptal kararına katılmıyoruz” şeklinde muhalefet şerhi düştü.

Kararın oylanması sırasında tartışmalar alevlendi. AKP’li Meclis Üyesi Muhammet Kaynar, “Çoğunluğu alınca bakım onarımını Bahçelievler Belediyesi’nin yaptığı parkın tahsisini iptal ediyorlar. Bu demokrasi anlayışı değil. İmamoğlu’nu seçen seçmen, bizi de seçti. Bizim seçmenin iradesine niye saygı duyulmuyor? Bu parkı da biz yaptık, AK Parti dönemindeyken. Sonrasında bunlar bakmaz, ağaçlar kurur diye Bahçelievler Belediyesi’ne tahsis ettik” ifadelerini kullandı.

“İMAMOĞLU’NDAN ÖNCE YEŞİLİ MEZARDA GÖRÜYORDUK”

CHP Grup Sözcüsü Gencay Özcan ise karşılık vererek, “İstanbul sayemizde yeşil gördü. ‘Ağaçlara bakmazdınız’ diyorlar. İmamoğlu’ndan önce İstanbullu yeşili, mezarda görüyordu. Bizim hizmet anlayışımız çok farklı, kendisi ‘parkı biz yaptık’ diyor. Ancak unutulmamalıdır ki, bu park milletin parasıyla yapıldı. Kişiler yok, milletin seçtiği var. Kimi seçtiyse hizmeti o verecek” şeklinde konuştu.

Kaynak: Sözcü

İBB Meclisi’nde Tahsis Kararlarının İptali Tartışmaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!