1. Haberler
  2. Gündem
  3. İBB Meclisi’nden Önemli Kararlar: Cami İnşaatı, Beltur İzinleri ve Metro Finansmanı

İBB Meclisi’nden Önemli Kararlar: Cami İnşaatı, Beltur İzinleri ve Metro Finansmanı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İBB Meclisi’nden Önemli Kararlar

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, ekim ayı oturumlarında önemli bir karar alarak Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsisli alanda bulunan Bayrampaşa Yorum Evler Camisi’nin inşaatını İBB’nin üstlenmesine onay verdi. Bu karar, Bayrampaşa Kaymakamlığı’nın talebi üzerine gündeme geldi. İlçe müftülüğü adına kaymakamlık, 8 Temmuz 2024 tarihinde İBB’ye başvuruda bulundu. İBB Yapı İşleri Müdürlüğü, cami inşaatı için bir protokol imzalanması amacıyla teklif hazırladı ve bu teklif İBB Meclisi’nde oybirliğiyle kabul edildi.

BELTUR YENİ TESİSLER AÇACAK

Meclis oturumunda ayrıca, Beltur’un mevcut çay bahçesi, büfe ve sosyal tesislerinin işletme hakkının 5 yıl daha uzatılmasına karar verildi. Bunun yanı sıra, İstanbul genelinde deniz doldurularak kazanılan alanlar başta olmak üzere İBB mülkiyetinde bulunan alanlarda mevzuata uygun şekilde yeni sosyal tesisler, büfeler ve çay bahçeleri işletme hakkı, yine 5 yıl süreyle üçüncü kişilere devredilmemesi şartıyla Beltur’a verildi. Ancak, AKP grubu bu karara karşı çıkarak muhalefet şerhi düştü. AKP, deniz doldurularak kazanılan alanlardaki işgallerin kaldırılması için önceki dönemde ciddi çalışmalar yapıldığını belirterek, yeni çay bahçesi ve büfelerin bu alanlarda konumlandırılması için yapılan geniş yetki devrinin yeniden işgallere yol açabileceğini savundu.

4 METRO VE 1 TRAMVAY HATTI İÇİN FİNANSMAN

İBB Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı Finansman Şube Müdürlüğü, “Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu İnşaatı ve Elektromekanik Sistemler Temin, Montaj ve İşletmeye Alma İşleri” için 65 milyon euro borçlanma yetkisi aldı. Ayrıca, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu inşaatı ve elektromekanik sistemleri için de 110 milyon euro borç bulmak üzere İBB Başkanı’na oybirliği ile yetki verildi. Ataköy-İkitelli ve Başakşehir-Kayaşehir metro hatlarına 136 adet metro aracı almak üzere ise toplam 312 milyon 800 bin euro dış borçlanma onaylandı. Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay hattının finansmanında kullanılmak üzere 101 milyon 903 bin dolar borçlanma yapılması için de İBB Başkanı’na yetki verildi.

İGDAŞ’A YETKİ VERİLDİ

İBB’ye bağlı şirketlerden İGDAŞ’a, 3 milyar TL’lik iç borçlanma yetkisi verildi. Bu borçlanma talebinin gerekçesi olarak, “İGDAŞ’ın 2023 yılı için toplam geliri 38.438.720.645,97 TL olup, yeniden değerleme oranıyla (yüzde 58,46) artırılan toplam geliri 60.909.996.735,60 TL’dir. Bunun yüzde 10’una tekabül eden tutar 6.090.999.673,56 TL olup, 3.000.000.000 TL borçlanılması kararı alınması” açıklaması yapıldı.

Kaynak: Sözcü

İBB Meclisi’nden Önemli Kararlar: Cami İnşaatı, Beltur İzinleri ve Metro Finansmanı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!