1. Haberler
  2. Gündem
  3. İBB Tahsis İptalleri Üzerine Gelişmeler

İBB Tahsis İptalleri Üzerine Gelişmeler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetiminin, AKP tarafından yönetildiği dönemlerde alınan tartışmalı tahsis kararlarının iptali için attığı adımlar sürüyor. İBB Meclisi’nin ekim ayı oturumlarında, 6 adet tahsis iptali teklifinin gündeme geldiği belirtildi. İBB yönetiminin ilgili müdürlükleri tarafından hazırlanan bu tahsis iptal tekliflerinin, 14 Ekim tarihli ilk oturumda komisyonlara sevk edilmesinin ardından rapor haline getirilerek, önümüzdeki birleşimlerde oya sunulması bekleniyor.

İBB Tahsis İptalleri Üzerine Gelişmeler

İBB’nin Bilgisi Dışında İlim Yayma Vakfı’na Verilmişti

İptal teklifleri arasında Pendik’te yer alan 3 ayrı İBB mülkiyetindeki parsel de bulunuyor. Bu parsellerden biri, İBB müfettişleri tarafından soruşturma konusu olan Şeyhli Mahallesi’ndeki Aydos Spor Merkezi. 2017 yılında, Pendik’teki 15 bin metrekarelik bir arazinin, eğitim ve sosyal hizmet projelerinde kullanılmak üzere 25 yıllığına İlim Yayma Vakfı’na bedelsiz tahsis edilmesi işlemi detaylı bir incelemeye tabi tutulmuştu. Bu inceleme sonucunda, İBB’nin bilgisi dışında vakıf ile Pendik Belediyesi arasında 2018 yılında ortak hizmet protokolü imzalandığı ve arazinin büyük bölümünün tasarruf hakkının AKP’li ilçe belediyesine devredildiği tespit edildi. Söz konusu arazinin 13 bin 500 metrekarelik kısmı Pendik Belediyesi tarafından Aydos Spor Merkezi olarak, 1,500 metrekarelik kısmı ise İlim Yayma Vakfı tarafından İrfan Okulları olarak kullanılmakta olduğu belirlendi. Şu anda bu tahsisin iptali gündemde.

İBB Tahsis İptalleri Üzerine Gelişmeler

Deniz Feneri Derneği’ne Tahsis

31 Mart 2019 yerel seçimlerine kısa bir süre kala, İBB Meclisi’nin ocak ayı oturumlarında Deniz Feneri Derneği’nin genel merkezinin bulunduğu, mülkiyeti kısa süre önce hazineden İBB’ye geçen Zeytinburnu’ndaki yaklaşık 4 dönümlük arazinin, 10 yıllığına bedelsiz tahsisinin iptali için bir teklif hazırlandı. O dönemde alınan karara CHP’li Tarık Balyalı, “İBB, yandaş vakıf ve derneklere yaptığı tahsislerde kantarın topuzunu kaçırdı” diyerek sert bir şekilde tepki göstermişti.

Kemal Efendi Vakfı’na Verilen Bina da Geri Alınacak

İBB Meclisi’nin 2016 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir dönem hocası olarak bilinen Kemal Efendi’nin kurucu ve onursal başkanı olduğu Kemal Efendi Vakfı’na Fatih’teki bir bina için verdiği 25 yıllık bedelsiz tahsis kararının iptali de gündeme geldi. Ayrıca, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun veto etmesine rağmen, AKP-MHP grubunun çoğunluk oyları ile AKP’li Arnavutköy Belediyesi’ne 10 yıl süreyle 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nın bedelsiz tahsis kararının iptali de teklifler arasında yer alıyor.

Kaynak: Sözcü

İBB Tahsis İptalleri Üzerine Gelişmeler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!