1. Haberler
  2. Gündem
  3. İBB Zabıtası’nda Kadın Personel Artışı ve Atlı Zabıta Birimi

İBB Zabıtası’nda Kadın Personel Artışı ve Atlı Zabıta Birimi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İBB Zabıtası’nda Kadın Personel Sayısındaki Artış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Zabıtası, yılda 360 bini aşkın denetim gerçekleştirmektedir. 2019 yılından bu yana, kadın personel sayısındaki artış dikkat çekici bir şekilde devam etmektedir. İstanbul trafiğinde karşılaşılan sorunlara hızlı bir şekilde müdahale edebilmek amacıyla oluşturulan motosikletli ekipler arasında da kadın zabıtalar yer almaktadır.

Bu özel ekipler, Avrupa ve Anadolu yakasında iki ayrı grup olarak görev yapmaktadır. Motosikletli kadın zabıtalar, yolda kalan vatandaşlara yardım etmenin yanı sıra, doğal afetler, sel gibi acil durumlarda hızlı bir şekilde olay yerine ulaşarak hizmet vermektedir. Ayrıca seyyar satıcılara ve dilencilik yapan kişilere anında müdahale etme yetkisine sahiptirler.

İki aylık yoğun bir eğitim sürecinin ardından göreve başlamış olan motosikletli kadın zabıtalar, toplamda 5 farklı ekip halinde İstanbul’un çeşitli bölgelerinde görev yapmaktadır.

Atlı Zabıta Birimi: İstanbul’un Turistik Mekanlarında Yeni Bir Yaklaşım

Atlı Zabıta Birimi: İstanbul'un Turistik Mekanlarında Yeni Bir Yaklaşım

İBB tarihinde ilk kez 2020 yılında kurulan Atlı Zabıta Birimi, özellikle Adalar bölgesi başta olmak üzere İstanbul’un turistik mekanlarında devriye görevini üstlenmektedir. Bu birim, kadın binicilerin de katılımıyla 2021 yılında daha da güçlenmiş ve yerli ile yabancı turistlerin yoğun ilgisini toplamıştır.

Atlı zabıta ekipleri, sadece devriye görevi yapmakla kalmayıp, aynı zamanda turistlere danışmanlık hizmeti de sunarak İstanbul’un güzelliklerini tanıtmaktadır. Adalar’daki faytonların kaldırılmasının ardından, burada bulunan atların bir kısmı İBB Zabıtası tarafından sahiplenilmiş ve eğitim ile bakımları tamamlandıktan sonra İBB Atlı Zabıta Birimine dahil edilmiştir.

Bu yeni yapılanma, hem İstanbul’un tarihi ve kültürel değerlerine katkıda bulunmakta hem de kadınların kamu hizmetlerinde daha fazla yer almasını sağlamaktadır.

Kaynak: Sözcü

İBB Zabıtası’nda Kadın Personel Artışı ve Atlı Zabıta Birimi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!