1. Haberler
  2. Gündem
  3. İBB’den ‘Kızlar Okusun Diye’ Projesi ile Eğitimde Fırsat Eşitliği

İBB’den ‘Kızlar Okusun Diye’ Projesi ile Eğitimde Fırsat Eşitliği

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İBB’den Eğitimde Fırsat Eşitliği: “Kızlar Okusun Diye” Projesi

İBB'den Eğitimde Fırsat Eşitliği:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla öğrencilere yönelik desteklerini sürdürüyor. Daha önce şehit çocukları, yetimler, öksüzler ve engelli öğrenciler için başlattığı “Sen Oku Diye” eğitim destek programının ardından, şimdi de “Kızlar Okusun Diye” projesini hayata geçirdi.

“Kızlar Okusun Diye” projesi, İstanbul’da ikamet eden ve ilkokula kayıt yaptırmış olan kız çocuklarını desteklemeyi hedefliyor. Bu projeyle, özellikle ihtiyaç sahibi ailelerin kız çocuklarının eğitimine katkıda bulunulması amaçlanıyor.

10 BİN AİLEYE NAKDİ YARDIM

İBB, İstanbul’da yaşayan, sosyal yardıma başvuran ve ihtiyaç sahibi olarak belirlenen ailelere destek sunacak. Bu kapsamda, ilköğretim çağına gelmiş ve okul kaydı bulunan kız çocukları olan 10 bin aileye, toplamda 3 bin TL nakdi yardım yapılacak. Ödemelerin ise 31 Ekim’de gerçekleştirileceği duyuruldu.

Bu önemli adım, kız çocuklarının eğitim yaşamına katılımını artırmayı ve eğitimde cinsiyet eşitliğini teşvik etmeyi amaçlıyor. İBB, geleceğin teminatı olan çocukların eğitimine yaptığı yatırımlarla toplumda pozitif bir değişim yaratmayı hedefliyor.

Kaynak: Sözcü

İBB’den ‘Kızlar Okusun Diye’ Projesi ile Eğitimde Fırsat Eşitliği
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!