1. Haberler
  2. Gündem
  3. İçişleri Bakanlığı’ndan Terör Zanlılarına Yönelik Ödül Düzenlemesi ve Şebnem Korur Fincancı’nın Tazminat Cezası

İçişleri Bakanlığı’ndan Terör Zanlılarına Yönelik Ödül Düzenlemesi ve Şebnem Korur Fincancı’nın Tazminat Cezası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanlığı’ndan Terör Zanlılarına Yönelik Ödül Düzenlemesi

İçişleri Bakanlığı'ndan Terör Zanlılarına Yönelik Ödül Düzenlemesi

İçişleri Bakanlığı, para ödülü ile aranan terör zanlılarına yönelik uygulanan renk kategorilerini güncelleyerek 5 ayrı renk kategorisini 4’e düşürdü. Artan enflasyon karşısında, ödül miktarlarının cazibesini kaybetmesi nedeniyle tüm kategorilerde ödül miktarları artırıldı. 26 Eylül’de güncellenen yeni listede, daha önce 10 milyon lira olan kırmızı liste ödülü 20 milyona yükseltildi. Mavi liste ise iptal edilerek, bu kategoride aranan teröristler daha önce 1 milyon lira olan ve güncellemeyle 8 milyona çıkarılan turuncu listeye dahil edildi. Yeşil liste de iptal edilerek, bu grupta aranan teröristler yeni oluşturulan ve 4 milyon lira ödül konulan sarı kategoriye alındı. Gri renkli kategoride aranan teröristler için ise 500 bin liralık ödül 2 milyona çıkarıldı.

En Kritik İsimler Kırmızı Listede

Ödül yönetmeliğinin yürürlüğe girmesinden bu yana, 2016 yılından günümüze kadar farklı renk kategorilerinde aranan ve başta PKK olmak üzere çeşitli terör örgütlerine mensup olan birçok üst düzey terörist etkisiz hale getirildi. 20 milyona çıkarılan kırmızı kategoride, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile birlikte Reşit Haylamaz, Adil Öksüz gibi önemli isimler yer almakta. Aynı kategoride, PKK terör örgütünün liderlerinden Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan ve Hizbullah terör örgütü lideri Edip Gümüş gibi kritik isimler de bulunmaktadır. Ayrıca, kumpas davası sürecinde yargılamalara katılan hakim ve savcılar da bu listede yer alıyor.

Şebnem Korur Fincancı’ya Tazminat Cezası

Eski Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) yönelik yaptığı açıklamalar nedeniyle tazminat ödemeye mahkum edildi. Fincancı, 2022 yılında katıldığı bir televizyon programında, “TSK’nın terör operasyonlarında kimyasal silah kullandığını” iddia etmişti. Bu açıklamalar sonrası 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştır. Milli Savunma Bakanlığı, Fincancı’nın bu iddiaları nedeniyle TSK’nın onur ve saygınlığına zedelediği gerekçesiyle 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Ankara 2’nci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davanın 6’ncı duruşmasında, Fincancı 50 bin TL tazminata mahkum edildi.

Kaynak: Sözcü

İçişleri Bakanlığı’ndan Terör Zanlılarına Yönelik Ödül Düzenlemesi ve Şebnem Korur Fincancı’nın Tazminat Cezası
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!