1. Haberler
  2. Gündem
  3. İhmal Nedeniyle Ölen Bebekler ve Savcıya Yönelik Tehditler

İhmal Nedeniyle Ölen Bebekler ve Savcıya Yönelik Tehditler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde yatırılan 12 bebeğin ihmal nedeniyle yaşamını yitirdiği iddialarına dair sürdürülen soruşturmayı yöneten Cumhuriyet Savcısı Y.E.’nin tehdit edilmesi üzerine, olayla bağlantılı olarak gözaltına alınan 11 şüpheliden 8’i adliyeye sevk edildi. İstanbul, Çorlu ve Tekirdağ’da, gereksiz yere özel hastanelerde yoğun bakım hizmeti verilerek bebeklerin haksız yere yatırıldığı ve bunun sonucunda ölüm vakalarının yaşandığına dair bir soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturmayı yürüten savcı Y.E., makamında tehdit edilmesi üzerine Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda, 11 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 8’i, ifadelerinin alınması için Büyükçekmece Adliyesi’ne sevk edilirken, 3 şüphelinin ise emniyetteki ifadelerinin sonrasında serbest bırakıldığı öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Bebeklerin, özel hastanelere haksız kazanç sağlamak amacıyla nakledilmesine yönelik yürütülen soruşturma esnasında, 30 Ağustos’ta avukat A.A. ile savcı Y.E. arasında önce telefonla, ardından da yüz yüze bir görüşme gerçekleşmişti. Bu görüşmede, bazı şüphelilerin tahliyeleri sağlanmadığı takdirde savcıya yönelik bir suikast düzenleneceği ve ailesine zarar verileceği tehdidinde bulunulmuştu.

Bu tehditlerin ardından, savcının yakınlarına ve yaşadıkları yerlere dair bilgilerin nasıl sızdırıldığına ilişkin bir araştırma başlatıldı. Savcının ofisine gizli bir kayıt cihazı yerleştirildi. Avukat A.A.’nın irtibat kurduğu M.K.Z. isimli kişinin, savcıyı açık bir şekilde ölümle tehdit ettiği kayıt altına alındı. Yapılan incelemeler sonucunda, savcının kişisel ve ailevi bilgilerinin tehdit edilmeden önceki bir tarihte 3 jandarma personeli tarafından sistemden sorgulandığı tespit edildi.

Soruşturma kapsamında düzenlenen operasyon ile 11 kişi gözaltına alındı. Ayrıca, savcı Y.E.’nin yürüttüğü bir başka soruşturma neticesinde, 112 Acil Çağrı Merkezi’nde çalışan bireylerin, ortak hareket ederek bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ettikleri ve bu yolla haksız kazanç elde ettikleri belirlendi. Aralarında doktor ve hemşirelerin de bulunduğu, 22’si tutuklu toplam 47 şüpheli hakkında hazırlanan fezleke, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletildi.

Kaynak: Sözcü

İhmal Nedeniyle Ölen Bebekler ve Savcıya Yönelik Tehditler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!