1. Haberler
  2. Gündem
  3. İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’in Katledilmesi Protesto Ediliyor

İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’in Katledilmesi Protesto Ediliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’in, Semih Çelik tarafından hunharca katledilmesi, Türkiye genelinde, özellikle üniversitelerde büyük bir tepkiyle karşılanıyor. Üç gündür devam eden eylemlerde, iktidarın kadın cinayetlerine yönelik kayıtsızlığı ve tutumu da sert bir şekilde eleştiriliyor.

İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'in Katledilmesi Protesto Ediliyor

Bu akşam saatlerinde, Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü önünde bir araya gelen gençler, bu korkunç cinayetleri kınamak amacıyla toplandılar. Ancak, bölgedeki olağanüstü güvenlik önlemleriyle karşılaşan protestocular, polisin ablukası altında kaldı. “Kadınlara değil katillere barikat” şeklindeki sloganlar atan öğrencilerden bazıları, polis tarafından gözaltına alındı.

CHP Kadıköy Gençlik Kolları, gözaltına alınanların sayısını 4 kişi olarak duyurdu. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'in Katledilmesi Protesto Ediliyor

  • Marmara Üniversitesi önünde, Ayşegül ve İkbal ile diğer kadın cinayetlerini protesto etmek için toplanan arkadaşlarımızdan 4 kişi gözaltına alındı ve Vatan Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
  • CHP Kadıköy Gençlik Örgütü üyesi bir arkadaşımız da gözaltına alınanlar arasında yer almaktadır.
  • Bu nedenle, gözaltına alınan 4 kişi için Vatan Emniyet’e gitmeyi planlıyoruz. Direniş engellenemez! Unutmayın, polisler öğrenciler için değil, katiller için var!

İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’in Katledilmesi Protesto Ediliyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!