1. Haberler
  2. Gündem
  3. İmamoğlu ve Yiğit Bulut Arasındaki Hukuki Çatışma

İmamoğlu ve Yiğit Bulut Arasındaki Hukuki Çatışma

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İmamoğlu ve Bulut Arasındaki Hukuki Gerilim

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, geçtiğimiz nisan ayında sosyal medya platformu X’te yaptığı bir paylaşımda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nu hedef aldı. Bulut, attığı tweet’te şu ifadeleri kullandı:

“Sizinle bir cümle paylaşacağım, not edin, tartışacağız, göreceğiz. Ekrem İmamoğlu Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti için bir milli güvenlik sorunudur! Medyamız gerçek analiz kabiliyetine ulaşınca bu tezin içini doldurmayı başaracaktır umarım! Not alın.”

Diken‘den Bişar Arslan‘ın aktardığına göre, İmamoğlu, söz konusu paylaşım nedeniyle ‘kişilik haklarına saldırı’ iddiasıyla yargıya başvurdu ve Bulut’tan 50 bin lira tazminat talep etti. Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat, davayı ‘kişilik haklarına saldırının tespiti amacıyla açtıklarını’ belirtti.

Yiğit Bulut’tan Tepki

Yiğit Bulut, kendisine açılan davaya sert bir şekilde yanıt verdi. Bulut, şu ifadeleri kullandı: “Sevgili dostlar, bu nasıl bir iç tutarsızlık! Devletin Bakanı’na ve Yüksek Yargı Organı üyelerine, “ahmak” deyip, “bu hakaret sayılamaz, dava açılamaz, saçmalık” diyen Ekrem Bey, kendisi hakkında hakaret içermeyen bir tespitim için hırsını alamayıp adliye adliye geziyor!”

Bu olay, Türkiye’de siyasi tartışmaların ve hukuki süreçlerin nasıl birbirine girdiğinin bir örneği olarak dikkat çekiyor.

Kaynak: Sözcü

İmamoğlu ve Yiğit Bulut Arasındaki Hukuki Çatışma
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!