1. Haberler
  2. Gündem
  3. İmamoğlu’ndan Gençlere İlham Verici Mesajlar

İmamoğlu’ndan Gençlere İlham Verici Mesajlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sabancı Üniversitesi öğrenci kulüpleri tarafından düzenlenen ‘Work in Progress Nexus Zirvesi’nde önemli açıklamalarda bulundu. Zirvede, İBB’nin akıllı şehir uygulamalarını üniversite öğrencileriyle paylaşan İmamoğlu, İstanbul’un bu alandaki potansiyelini vurguladı.

İmamoğlu, “İstanbul, bu anlamda büyük bir avantaj sunuyor. Amacımız, bu avantajları bir araya getirerek, yaratıcı ve zeki bireyleri etkili çalışma alanlarında buluşturmak. Bu, hem şehrimiz hem de ülkemiz için kalkınmanın önünü açacak en büyük hedefimizdir.” dedi.

İmamoğlu, gençlerin katkısının önemine dikkat çekerek, “Ülkemizin sıçrayarak kalkınacağı günlere ulaşmak için hem ekonomik hem de yaratıcı anlamda hak ettiğimiz yerden daha üst seviyelere çıkmalıyız. Hep birlikte bu hedefe ulaşmak için çaba göstermeliyiz” ifadelerini kullandı.

  • Daha Fazla İleri Adım Atmalıyız: “Yapay zeka, büyük veri ve IoT gibi teknolojilerin hizmetlerini daha da iyileştirmek için sürdürülebilir bir şehir yönetimi adına güçlü adımlar atmaya devam edeceğiz.”
  • Gelecek Nesillere Yaşanabilir Bir Şehir: “Kaynakları akıllıca kullanarak, gelecek nesiller için daha yaşanabilir bir şehir oluşturmayı hedefliyoruz.”
  • Gençlerin Rolü: “Sizlerin girişimciliğe ve kent hayatını iyileştirmek için yeni nesil teknolojileri kullanmaya odaklanmanızı bekliyoruz.”

İmamoğlu, eğitim ve uygulama alanlarının önemine de vurgu yaparak, “21. yüzyılda ülkemizin hızlı bir kalkınma sürecine girmesi için yaratıcı ve etkin ortamlara ihtiyacımız var. Sizlerin bu süreçte ilgi duymanız ve iyi eğitim almanız çok önemli.” şeklinde konuştu.

Kalkınma Vizyonu:

  • “İstanbul, bu anlamda büyük bir avantaj. Bunları birleştirmek ve zeki insanları bir araya getirmek en büyük hedefimizdir.”
  • “Büyük gayret göstermeliyiz. Özgür düşüncelere sahip bireyler yetiştirmek, bu ekosistemin oluşmasını sağlayacak.”
  • “Umuyorum ki önümüzdeki on yıllar içinde ülkemiz çok daha güçlü noktalara ulaşacaktır.”

İmamoğlu, zirvenin sonunda gençlere desteklerini yineleyerek, “Hepinizin yanında olduğumuzu ve birlikte bu şehre ve ülkeye katkı sunmamız gerektiğini hatırlatıyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Sözcü

İmamoğlu’ndan Gençlere İlham Verici Mesajlar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!