1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. IMF Üyelerine Borçlanma Maliyetlerini Azaltan Önlemler Onayladı

IMF Üyelerine Borçlanma Maliyetlerini Azaltan Önlemler Onayladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

IMF’den Üyelerine Borçlanma Maliyetlerini Azaltan Önemli Önlemler

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, IMF’nin üye ülkelerinin borçlanma maliyetlerini yıllık yaklaşık 1,2 milyar dolar azaltacak önemli önlemleri onayladığını duyurdu. Georgieva, yazılı açıklamasında, dünya genelinde yaşanan zorlu ekonomik koşullara ve yüksek faiz oranlarının etkilerine dikkat çekerek, bu önlemlerin üyelerin borçlanma maliyetini önemli ölçüde düşürdüğünü ifade etti.

Georgieva, IMF’nin ihtiyaç sahibi ülkelere destek sağlama kapasitesini koruyacak kapsamlı bir paket üzerinde fikir birliği sağlandığını belirtti. Onaylanan önlemlerle birlikte, üyelerin IMF’den aldıkları borçların maliyetlerinin %36 oranında azalarak, yıllık yaklaşık 1,2 milyar dolar düşeceğini vurguladı. Ayrıca, 2026 mali yılında ek ücrete tabi olması beklenen ülke sayısının 20’den 13’e düşeceğine dikkat çekti.

1 Kasım’da Yürürlüğe Girecek

Georgieva, onaylanan paketin 1 Kasım’da yürürlüğe gireceğini belirterek, bu önlemlerin önemli ölçüde azaltılmış olmasına rağmen, ücretlerin IMF’nin tüm üyelerinin katkıda bulunduğu ve ihtiyaç duyulduğunda destekten yararlanabildiği borç verme ve risk yönetimi çerçevesinin temel bir parçası olmaya devam edeceğini vurguladı. Ayrıca, yapılan reformun faydalarına değinerek, bunun IMF’nin değişen dünya koşullarında üyelerine etkili bir şekilde hizmet vermeye devam etmesini sağlayacağını ifade etti.

Kaynak: Sözcü

IMF Üyelerine Borçlanma Maliyetlerini Azaltan Önlemler Onayladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!