1. Haberler
  2. Dünya
  3. İngiltere Hükümeti Tek Kullanımlık Elektronik Sigaraları Yasaklıyor

İngiltere Hükümeti Tek Kullanımlık Elektronik Sigaraları Yasaklıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere Hükümetinden Tek Kullanımlık Elektronik Sigara Yasaklaması

İngiltere hükümeti, toplum sağlığını korumak amacıyla tek kullanımlık elektronik sigaraların satışını yasaklama kararı aldı. Bu tür ürünlerin satışının, önümüzdeki yazdan itibaren tamamen sona ereceği bildirildi. Çevre, Gıda ve Kırsal İşler Bakanlığı (DEFRA), dün yaptığı açıklamada, halen parlamentoda görüşülen yasa tasarısının yaz aylarına gelindiğinde yasalaşmasını beklediklerini belirtti.

İşletmelere, mevcut stoklarını tüketebilmesi için 1 Haziran 2025 tarihine kadar izin verildi. Bu tarihten sonra tek kullanımlık elektronik sigara satışı yasa dışı hale gelecek. DEFRA, İngiltere hükümeti ile Birleşik Krallık’a bağlı diğer hükümetlerin de bu yasak üzerinde çalıştığını ve yürürlüğe girme tarihinin yasağın başlangıç tarihiyle uyumlu olacağını vurguladı.

Bu yasak, yalnızca İngiltere ile sınırlı kalmayıp, Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda gibi ülkelerde de benzer düzenlemelerin devreye girmesi bekleniyor. Bu durum, global ölçekte sağlık politikalarının yeniden şekillenmesine ve sigara kullanımının azaltılmasına katkı sağlayabilir.

Kaynak: Sözcü

İngiltere Hükümeti Tek Kullanımlık Elektronik Sigaraları Yasaklıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!