1. Haberler
  2. Dünya
  3. İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi’den ABD ve İsrail’e Sert Tepkiler

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi’den ABD ve İsrail’e Sert Tepkiler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran Dışişleri Bakanı’ndan ABD ve İsrail’e Sert Eleştiriler

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, ABD’nin balistik füzeleri engellemek amacıyla THAAD (Yüksek İrtifa Hava Savunma Sistemleri) yerleştirmek için İsrail’e asker göndereceği yönündeki iddialara sert tepki gösterdi. Erakçi, bu durumun, ABD’nin kendi askerlerinin hayatını tehlikeye attığını vurguladı.

Erakçi, X sosyal medya platformunda yaptığı açıklamada, “ABD, İsrail’e rekor miktarda silah sevkiyatı yapıyor. Şimdi ise kendi askerlerinin hayatlarını tehlikeye atarak, onları bu füze sistemlerini işletmek üzere İsrail’de konuşlandırıyor,” ifadelerini kullandı.

Bölgedeki gerginliklerin artmaması için son günlerde önemli çabalar sarf ettiklerini belirten İranlı Bakan, “Halkımızı ve ulusal çıkarlarımızı koruma konusunda asla bir kırmızı çizgimiz yoktur,” şeklinde konuştu.

Erakçi, resmi ziyarette bulunduğu Irak’ta, Uluslararası Bağdat Havalimanı’nda İran basınına yaptığı açıklamalarda ise, “Savaş ve provokasyon istemiyoruz. Ancak, her türlü savaşa veya provokasyona karşı son derece hazırlıklıyız. Bölgeyi herhangi bir savaş felaketinden korumak için Irak hükümetiyle sürekli istişarelerde bulunacağız,” dedi.

Bu açıklamalar, İran’ın bölgedeki politikalarını ve askeri stratejilerini yeniden gözden geçirme çabalarını da gözler önüne seriyor.

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi’den ABD ve İsrail’e Sert Tepkiler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!