1. Haberler
  2. Dünya
  3. İran, İsrail’in Askeri Hedeflerine Yönelik Saldırısını Duyurdu

İran, İsrail’in Askeri Hedeflerine Yönelik Saldırısını Duyurdu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran, İsrail’in Askeri Hedeflerine Saldırısını Duyurdu

İran, İsrail’in Tahran, Huzistan ve İlam eyaletlerindeki bazı askeri noktaları hedef aldığını bildirdi. İran Hava Savunma Karargahı tarafından yapılan yazılı açıklamada, bu saldırılara hava savunma sistemleri tarafından başarılı bir şekilde karşılık verildiği, ancak bazı bölgelerde “sınırlı hasar” meydana geldiği belirtildi. Olayın boyutlarının incelendiği ifade edildi.

İsrail’in İran’a Yönelik Saldırısı

İran, 1 Ekim tarihinde İsrail’e bir füze saldırısında bulunmuştu. Tel Aviv yönetimi, bu saldırıya karşılık vereceğini duyurmuştu. İran medyası, gece saatlerinde İsrail’in Tahran’ın batısı ve güneybatısındaki bazı askeri üsleri hedef aldığını ve hava savunma sistemlerinin karşılık verdiğini aktardı. İsrail ordusu da İran’daki askeri hedeflere yönelik saldırı düzenlediğini açıkladı.

Saldırılardan birkaç saat sonra Tahran’da şiddetli patlama sesleri duyuldu. İran devlet televizyonu, bu seslerin Tahran’ın doğusundan geldiğini ve İsrail’in saldırısına karşılık olarak hava savunma sistemlerinden ateşlenen füzelerden kaynaklandığını bildirdi. Saldırıların ardından İran, hava sahasını ikinci bir duyuruya kadar kapattığını açıkladı.

İsrail: Operasyon Tamamlandı

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, “İsrail’in İran’a karşı düzenlediği saldırıların sona erdiğini teyit edebiliriz.” ifadesine yer verildi. Açıklamada, “İran’daki askeri hedeflerin vurulduğu” ve ordunun görevini başarıyla tamamladığı kaydedildi. Ayrıca, “Eğer İran’daki rejim tansiyonu yeniden yükseltmeye karar verirse buna karşılık vermek zorunda kalacağız.” ifadeleri de kullanıldı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, İran’a yönelik saldırının sona erdiğini vurgulayarak, “Uçaklarımız güvenli bir şekilde eve döndü.” açıklamasında bulundu.

ABD: Biz Katılmadık Ama Haklı Buluyoruz

ABD’den üst düzey bir yönetim yetkilisi, Cuma günü yaptığı açıklamada, ABD’nin İsrail ordusunun İran’a yönelik operasyonlarına katılmadığını duyurdu. Yetkili, “İsrail’in, bir meşru müdafaa uygulaması olarak ve İran’ın 1 Ekim’de İsrail’e yönelik balistik füze saldırısına yanıt olarak İran’daki askeri hedeflere yönelik hedefli saldırılar düzenlediğini anlıyoruz.” dedi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Sean Savett, “Operasyon hakkında daha fazla bilgi için sizi İsrail hükümetine havale ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Sözcü

İran, İsrail’in Askeri Hedeflerine Yönelik Saldırısını Duyurdu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!