1. Haberler
  2. Spor
  3. İsmail Jakobs’un Sakatlığı ve Senegal Milli Takımı’na Çağrılması

İsmail Jakobs’un Sakatlığı ve Senegal Milli Takımı’na Çağrılması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsmail Jakobs’un Sakatlığı ve Senegal Milli Takımı Durumu

Ismail Jakobs’un durumu ile ilgili olarak Senegal Futbol Federasyonu, Galatasaray doktorlarından cuma ve cumartesi günlerinde bilgi aldıklarını açıkladı. Söz konusu bilgiler doğrultusunda Jakobs’un sakatlandığı ve destekleyici MR sonuçları ile Senegal Milli Takımı’na çağrılmayacağı bildirildi. Ancak, dikkat çeken bir durum ortaya çıktı: Jakobs, Alanya maçında sahaya çıkarak maçın tamamında mücadele etti.

25 yaşındaki futbolcunun ilk 11’de yer alması, Senegalli yetkililer arasında şaşkınlık yarattı. Bu durum üzerine, apar topar Jakobs’u milli takıma çağırmak durumunda kaldıkları anlaşıldı.

Senegal Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, “İsmail Jakobs’un kulübü Galatasaray tarafından pazar günü lig maçına çıkarıldığı ve maçın tamamında oynadığı takip edilmiştir. Bu durum karşısında, milli takıma çağrılma onurunu yaşayabilmesi için derhal oyuncunun milli takıma gönderilmesini talep ettik,” ifadelerine yer verildi. Böylece Jakobs, İstanbul’dan ayrılarak milli takıma geri döndü. Abdou Aziz Ndiaye, Jakobs’un varlığına rağmen kadroda kalmaya devam edecek.

Galatasaray, Ismail Jakobs’u göndermediği takdirde ceza ile karşı karşıya kalabilecekti.

Kıkırdak Sorunları ve Rehabilitasyon Süreci

Galatasaray Sağlık Kurulu, Senegal Futbol Federasyonu ile yaptığı yazışmalarda Ismail Jakobs’un durumunu ayrıntılı bir şekilde aktardı. Oyuncunun, kamp görmeden sarı-kırmızılı takıma katıldığı ve dizindeki kıkırdak sorunları olduğu belirtildi. Galatasaray, milli maçlar için verilen arada bu sorunu rehabilite etmeyi planlıyordu; ancak buna rağmen Jakobs, ülkesine gitmek zorunda kaldı.

Senegal basınında yer alan haberlere göre, Joueurs, futbolcunun dizinde oynamasına engel olmayan ancak ameliyat gerektiren bir sorun bulunduğunu ve Jakobs’un hafta içinde ameliyat olacağını duyurdu.

Osimhen ve Ziyech’in Durumu

Liglerde milli araya girilirken, Galatasaray’da durumu en çok merak edilen isimlerden biri olan Victor Osimhen, ülkesine gitmedi. Nijeryalı forvetin tedavisinin devam ettiği için milli takım kampına katılmadığı belirtildi. Ziyech’in ise hazır olmadığı için Fas Milli Takımı’nın kampına katılmadığı bildirildi.

Zaha’nın Kadroda Bulunmaması

Lyon Teknik Direktörü Pierre Sage, Galatasaray’dan kiralanan Wilfried Zaha’nın neden kadroda yer almadığını açıkladı. Sage, “Oynamayan veya az oynayanlara çok net bir mesajım var. Onları bir futbolcu olarak değerlendirmemin zor olduğunu kendilerine söyledim. Profesyonelliğiniz gereken seviyede değilse, takımda yer almak için biraz daha zamana ihtiyacınız var. Çünkü benim talep ettiğim bağlılık düzeyine henüz ulaşamadıklarını görüyorum. Öncelikle bu seviyede bir uyum sağlamaları gerekiyor,” dedi.

İsmail Jakobs’un Sakatlığı ve Senegal Milli Takımı’na Çağrılması
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!