1. Haberler
  2. Dünya
  3. İsrail Askerlerinin Ateşi Sonucu Filistinli Kadın Hayatını Kaybetti

İsrail Askerlerinin Ateşi Sonucu Filistinli Kadın Hayatını Kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İşgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeydoğusunda, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucunda yaralanan 59 yaşındaki Hanan Ebu Selame isimli Filistinli kadın, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Filistin Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, olay, Cenin kentinin doğusundaki Fakua köyünde meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, İsrail askerleri, ayrım duvarı yakınlarında zeytin hasadı yapan Ebu Selame’ye ateş açtı. Yaralı kadın, Cenin’deki İbn Sina Hastanesi’ne kaldırıldı, ancak kurtarılamadı.

Ayrıca, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin, Batı Şeria’nın kuzeyinde yer alan Tulkerim kentinin Kefr el-Lebed beldesinde zeytin toplayan Filistinlilere de ateş açtığı bildirildi. Yerleşim Birimleriyle Mücadele Komitesinde aktivist olarak görev yapan Eymen Garib, Anadolu Ajansı’na (AA) yaptığı açıklamada, bu saldırının hasat mevsiminde gerçekleştiğini ve Filistinli çiftçilere yönelik herhangi bir insani duyarlılığın bulunmadığını belirtti.

Garib, saldırının ardından olay yerine gelen İsrail askerlerinin, Filistinli çiftçilere karşı göz yaşartıcı gaz bombası kullandığını ifade ederek, çok sayıda çiftçinin bu gazdan etkilendiğini aktardı. Bu tür saldırılar, bölgedeki gerilimi daha da artırmakta ve çiftçilerin zeytin hasadını zorlaştırmaktadır.

7 Ekim 2023’ten bu yana, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te, İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırıları sonucunda toplamda 756 Filistinli hayatını kaybetmiştir.

Kaynak: Sözcü

İsrail Askerlerinin Ateşi Sonucu Filistinli Kadın Hayatını Kaybetti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!