1. Haberler
  2. Dünya
  3. İsrail Beyrut’a Hava Saldırılarına Devam Edecek

İsrail Beyrut’a Hava Saldırılarına Devam Edecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Beyrut’a Yönelik Hava Saldırıları Devam Edecek

İsrail, Lübnan’ın başkenti Beyrut’a yönelik hava saldırılarını durdurmayacağını açıkladı. Adı açıklanmayan üst düzey bir İsrailli yetkili, Tel Aviv yönetiminin Beyrut’a yönelik hava saldırılarının askıya alındığına dair iddiaları yalanlayarak, “İsrail, Lübnan’da Beyrut dahil her yere saldırıyor.” ifadesini kullandı. Yetkili, “operasyonal değerlendirmeler doğrultusunda” Beyrut’a yönelik saldırılara devam edeceklerini belirtti.

İsrail devlet televizyonu KAN’ın geçtiğimiz günlerdeki haberinde, ABD Başkanı Joe Biden’ın talimatı üzerine Başbakan Binyamin Netanyahu’nun orduya Beyrut’a yönelik saldırıları durdurma emri verdiği iddia edilmişti. Netanyahu ile Biden arasında 9 Ekim’de gerçekleşen telefon görüşmesinin ardından, İsrail ordusu hemen hemen her gün hava saldırıları düzenlediği Beyrut’u en son 10 Ekim’de hedef almıştı.

AB’den UNIFIL İçin Açıklama Beklentisi

Avrupa Birliği (AB), İsrail’in Lübnan’ın güneyinde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü’ne yönelik saldırılarından derin endişe duyduğunu belirtti. AB, İsrail makamlarından acilen bir açıklama ve kapsamlı bir soruşturma talep etti. AB ülkelerinin dışişleri bakanları, Orta Doğu ve Ukrayna’daki gelişmeleri görüşmek üzere Lüksemburg’da bir araya geldi.

Toplantıya başkanlık eden AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, “AB, BM misyonlarına yönelik tüm saldırıları kınamaktadır. Özellikle İsrail ordusunun Lübnan’daki UNIFIL’e yönelik saldırıları konusunda ciddi endişelerini dile getirmektedir.” açıklamasında bulundu. Ayrıca, “Güney Lübnan’ın istikrarında temel rol oynayan UNIFIL’e yönelik saldırılarla ilgili olarak İsrail makamlarından acilen açıklama ve kapsamlı bir soruşturma bekliyoruz.” ifadeleriyle, durumun ciddiyetine dikkat çekti.

Kaynak: Sözcü

İsrail Beyrut’a Hava Saldırılarına Devam Edecek
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!