1. Haberler
  2. Gündem
  3. İsrail Beyrut’ta Hizbullah’ın “komuta merkezini” vurdu

İsrail Beyrut’ta Hizbullah’ın “komuta merkezini” vurdu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail, Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki hava saldırılarını sürdürüyor.

İsrail, Beyrut’un güneyinde Hizbullah yapılanmasının yoğun olduğu bölgeye yönelik saldırılarında bu örgütün “komuta merkezini” hedef aldığını duyurdu. İsrail ordusu, operasyonda Hizbullah istihbarat merkezinin karargâhını ve gizli bir silah imalathanesi vurduğunu belirtti.

Lübnan’ın resmi haber ajansı NNA ise İsrail saldırılarında Haret Hreik mahallesinde bir cami ve hastane yakınlarındaki bir apartmanın vurulduğunu bildirdi.

Üç Hizbullah komutanı öldürüldü

İsrail ordusu ayrıca savaş uçaklarıyla düzenlediği hava saldırılarında üç Hizbullah komutanını öldürdüğünü duyurdu. Bu komutanların, Hizbullah’ın komuta merkezine yönelik operasyonda mı yoksa başka saldırılarda mı öldürüldüğü netlik kazanmadı.

Lübnan’ın başkentine yönelik bombardıman, İsrail’in İran destekli Hizbullah’ı dün Başbakan Benyamin Netanyahu’nun konutuna yönelik insansız hava aracı saldırısı girişiminden sorumlu tutmasının ardından geldi.

İsrail, Beyrut’taki saldırılar sonrası Lübnan’dan birkaç dakika içinde yaklaşık 70 roket atıldığını duyurdu.

Lübnan’ın güneyindeki saldırılar

Lübnan ajansı NNA, İsrail’in ayrıca ülkenin güneyinde Nebatiye kenti dâhil onlarca yeri vurduğunu bildirdi.

İsrail ordusu Lübnan’ın güneyine düzenlediği saldırılarla ilgili açıklamasında “65 Hizbullah teröristini etkisiz hâle getirdiğini” ve onlarca “terör hedefini” vurduğunu açıkladı.

Öte yandan Lübnan ordusu, ülkenin güneyinde düzenlenen İsrail saldırılarında üç Lübnan askerinin öldürüldüğünü açıkladı. Askerlerin, İsrail ordusunun Nebatiye’ye bağlı Eyn Ebel köyünde bir askeri aracı vurması sonucu öldüğü bildirildi.

Lübnan ordusu, şu ana kadar İsrail ile Hizbullah arasında sürmekte olan çatışmalarda tarafsızlığını korumuştu. Buna rağmen, şu ana kadar birden çok kez Lübnan ordusunu hedef alan saldırılar düzenlendi ve bunun sonucunda bazı Lübnan askerleri hayatını kaybetti ya da yaralandı.

DW,Reuters,AFP/CÖ,BÜ

DW Türkçe’ye sansürsüz nasıl erişebilirim?

İsrail Beyrut’ta Hizbullah’ın “komuta merkezini” vurdu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!