1. Haberler
  2. Dünya
  3. İsrail Meclisi’nden UNRWA’ya Yasa Tasarısı Onayı

İsrail Meclisi’nden UNRWA’ya Yasa Tasarısı Onayı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail Meclisi (Knesset), Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nın (UNRWA) İsrail’deki faaliyetlerine son verilmesini öngören yasa tasarısını onayladı. Knesset’te gerçekleştirilen oylamada, 120 sandalyeli mecliste yer alan 92 milletvekili, UNRWA’nın İsrail’deki faaliyetlerini yasaklayan tasarı lehinde oy kullanırken, yalnızca 10 milletvekili aleyhte oy verdi.

İsrail ordusu, 7 Ekim 2023’ten itibaren Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda 231 UNRWA çalışanının hayatını kaybettiğini bildirdi. Bu durum, ajansın faaliyetlerine olan eleştirilerin artmasına neden oldu.

UNRWA, İSRAİL’İN HEDEFİNDE

İsrail yönetimi, 7 Ekim 2023’te Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının başlamasıyla birlikte UNRWA’ya karşı kapsamlı bir karalama kampanyasına girişti. Özellikle Gazze’de 12 bin çalışanı bulunan UNRWA’nın 14 çalışanının “7 Ekim saldırılarına katıldığı” iddialarıyla ajansın kapatılması gerektiğini savundu. Tel Aviv yönetimi, işgal altındaki Batı Şeria, Doğu Kudüs ve ayrıca Lübnan ile Ürdün’de Filistinli mültecilere destek veren ajansın itibarsızlaştırılması ve kapatılması için sürdürülen kampanyayı yoğunlaştırdı.

UNRWA, sağlık, eğitim ve sosyal hizmetler alanında çoğu Filistinli olan 30 bin çalışanıyla önemli bir rol oynamaktadır. Ancak, İsrail yönetiminin bu ajansa yönelik saldırıları, mülteci durumundaki Filistinlilerin yaşam koşullarını daha da zorlaştırma potansiyeline sahip.

Kaynak: Sözcü

İsrail Meclisi’nden UNRWA’ya Yasa Tasarısı Onayı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!