1. Haberler
  2. Dünya
  3. İsrail Ordusu Cibaliya Mülteci Kampı’nda Yoğun Saldırılar Düzenliyor

İsrail Ordusu Cibaliya Mülteci Kampı’nda Yoğun Saldırılar Düzenliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail Ordusunun Gazze Şeridi’nde Cibaliya Mülteci Kampı’na Yönelik Saldırıları

İsrail ordusu, son 14 gündür yoğun bir kuşatma ve saldırı altında tuttuğu Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı’nda, yıkılan binalar da dahil olmak üzere tüm evleri ateşe vererek bölge sakinlerini güneye sürmeyi hedefliyor.

Cibaliya Mülteci Kampı’ndaki görgü tanıkları, İsrail ordusunun çok katlı binaları patlayıcı kullanarak veya hava saldırılarıyla yerle bir ettiğini, yıkılmış olan binalar da dahil olmak üzere Filistinlilerin evlerini ve mülklerini ateşe verdiğini bildiriyor. Hava saldırılarında yıkılan binalara bile ateş açan İsrail’in, sığınacak yeri kalmayan Filistinlileri tehcir etmeyi planladığı vurgulanıyor.

Cibaliya Mülteci Kampı sakinlerinden İzzeddin İyad, İsrail ordusunun çok sayıda konut ve işyerinin bulunduğu birçok çok katlı binayı yerle bir ettiğini ifade etti. İyad, “Bu binaların yıkılmasından sonra yönümü bulamaz oldum, her şey değişmişti, bütün köşe taşları ortadan kalkmıştı. İnsanlar, saldırılar sona erdikten sonra döndüklerinde cadde ve sokakları tanıyamayacaklar çünkü bildikleri her şey enkaza dönmüş durumda.” dedi.

İsrail ordusunun, Cibaliya’nın batısındaki El-Faluca, Bi’r en-Nace, Eş-Şuheda es-Sitte ve El-Fahura mahallelerinde Filistinlilerin mülklerini ateşe verdiği belirtiliyor. Eş-Şuheda es-Sitte Mahallesi’nden Ahmed Ebu Iyde el-Mahas, “İsrail askerleri, gecenin ilk saatlerinde bölgeye geldi, evleri patlayıcılarla havaya uçurdu, sokaklara bomba yüklü variller yerleştirdi ve mülkleri ateşe verip sabahın ilk ışıklarıyla geri çekildi.” şeklinde konuştu.

Bu duruma tanıklık eden yerel halk, yaşananların dehşet verici olduğunu ve Gazze’deki insani krizin daha da derinleştiğini dile getiriyor. Her geçen gün artan bombardımanlar ve yıkım, bölgedeki yaşamı tamamen alt üst etmiş durumda.

İsrail Ordusu Cibaliya Mülteci Kampı’nda Yoğun Saldırılar Düzenliyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!