1. Haberler
  2. Dünya
  3. İsrail Ordusu: Deprem Uyarıları Hizbullah Patlamaları Nedeniyle Yanlış Çaldı

İsrail Ordusu: Deprem Uyarıları Hizbullah Patlamaları Nedeniyle Yanlış Çaldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail Ordusundan Açıklama: Deprem Uyarıları Yanlışlıkla Çaldı

İsrail ordusu, kuzey bölgelerinde özellikle Hayfa çevresi, Celil bölgesi ve işgal altındaki Golan Tepeleri’nde duyulan deprem uyarı alarmlarının, Lübnan’da Hizbullah’a ait mühimmatların kontrollü bir şekilde patlatılması nedeniyle “yanlışlıkla çaldığını” bildirdi.

Ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, “İsrail’in kuzeyinde duyulan patlama seslerinin, Lübnan’daki İsrail ordusunun faaliyetleriyle bağlantılı olduğu, bu nedenle bölgede herhangi bir güvenlik olayı yaşanmadığı” vurgulandı.

Bu bağlamda, İsrail’in kuzeyinde meydana gelen alarm durumuyla ilgili olarak, Hayfa çevresi, Celil bölgesi ve Golan Tepeleri’nde çalan saldırı alarmlarının, “İsrail ordusunun faaliyetleriyle” ilişkisi üzerine incelemelerin sürdüğü ifade edildi. Ayrıca, İsrail basınında yer alan haberlere göre, İsrail Jeolojik Takip İdaresi, “ordunun Lübnan’da Hizbullah’a ait mühimmatları kontrollü bir biçimde patlattığı için meydana gelen güçlü infilakın, uyarı sistemleri tarafından deprem olarak algılandığını ve bu nedenle uyarı alarmlarının aktif hale geçtiğini” duyurdu.

Kaynak: Sözcü

İsrail Ordusu: Deprem Uyarıları Hizbullah Patlamaları Nedeniyle Yanlış Çaldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!