1. Haberler
  2. Dünya
  3. İsrail Ordusunun Gazze’deki Saldırıları ve Sivil Kaybı

İsrail Ordusunun Gazze’deki Saldırıları ve Sivil Kaybı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail Ordusunun Gazze’deki Saldırıları

İsrail ordusuna ait bir İHA, Gazze’nin kuzey kesiminde sokakta yürüyen bir çocuğu gerçek mermilerle hedef alarak dehşet verici bir saldırı gerçekleştirdi. Olay anında bir vatandaşın evinden çektiği ve sosyal medyada yayımlanan görüntülerde, çevredeki insanların çocuğa yardım etmek için toplandıkları sırada İHA’dan ikinci bir saldırının daha yapılması dikkat çekiyor. Bu saldırıda maalesef çocuk hayatını kaybederken, yardıma koşan bazı vatandaşlar da yaralanarak büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kaldı.

İsrail ordusu, son 14 gündür Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı, Beyt Lahiya ve Beyt Hanun bölgelerine yoğun kara ve hava saldırıları düzenlemekte. Bölgeyi kuşatan İsrail askerleri, hareket eden her şeyi hedef alarak bölgedeki giriş çıkışları da engellemektedir. Bu durum, sivil halk üzerinde büyük bir korku ve panik yaratırken, insani yardımların ulaşmasını da zorlaştırmaktadır.

İsrail’in yaklaşık 377 gündür aralıksız sürdürdüğü saldırılar sonucunda Gazze’de, resmi rakamlara göre 42 bin 500 kişinin hayatını kaybettiği bildirilmektedir. Bu kayıplar, bölgedeki insani krizin boyutlarını gözler önüne seriyor.

Kaynak: Sözcü

İsrail Ordusunun Gazze’deki Saldırıları ve Sivil Kaybı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!